A Fox még januárban sem akarta elereszteni a szexuális zaklatásaiba belebukó Bill O'Reilly kezét

Tbg
media
2017 október 21., 16:35
comments 51

Az amerikai népi-konzervatív tévécsatorna, a Fox News még idén januárban is hajlandó volt kifizetni 32 millió dollárt, hogy eltusolja műsorvezető sztárjának, Billy O'Reillynek a sokadik szexuális zaklatási ügyét.

Az összeget a csatorna egyik elemzőjének, Lis Wiehlnek fizette ki a Fox, majd a következő hónapban újabb négyéves szerződést kötött O'Reillyvel.

Azóta már köztudott, hogy hiába, idén áprilisban O'Reillynek a botrányok miatt távoznia kellett Rupert Murdoch médiabirodalmának egyik zászlóshajójától.

A sztorit a New York Times tárta fel, amely sok-sok részletet közölt arról, hogy az elmúlt években hány és hány esetben születtek titkos megállapodások a megtámadott nőkkel hallgatásukért cserébe.

Csak O'Reilly miatt hat alkalommal fizetett a tévétársaság súlyos dollármilliókat. Tavaly a cég elnökének, Roger Ailesnek is távoznia kellett hasonló okokból. (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.