Szél Bernadett: A szabadságért folytatott harc soha nem ér véget, de most a remény itt van

A magyar nemzet szabadságra született – mondta a Lehet Más a Politika miniszterelnök-jelöltje hétfő este Debrecenben, a párt 1956-os megemlékezésén.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke és miniszterelnök-jelöltje beszédet mond a párt ünnepi rendezvényén a debreceni Egyetem téren az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 61. évfordulóján.Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI / MTVA

„Mi csak szabadságban és függetlenségben tudunk kiteljesedni, csak szabadságban és függetlenségben tudjuk az erőinket, a kreativitásunkat kibontakoztatni” – mondta Szél Bernadett a Debreceni Egyetem központi épülete előtt tartott megemlékezésen kb. 50 ember előtt. Megemlékezett arról, hogy 61 évvel ezelőtt a magyar nemzet világtörténelmet írt, amikor bebizonyította, hogy „a szabadságunkért, függetlenségünkért bármilyen túlerővel harcba szállunk”.

1956. október 23-án, amikor utcára vonultak elsőként a diákok, „átszakadt a gát, mindenki úgy érezte: itt az idő most, vagy soha” – mondta Szél Bernadett, megjegyezve, hogy ez az eltökéltség jellemzi a magyar nemzetet, és ez adott erőt 33 éven keresztül, hogy „elhiggyük és tudjuk: lesz még függetlenségünk, lesz még szabadságunk”.

Szerinte 1956 mindnyájunkat kötelez, hogy vigyázzuk, óvjuk a szabadságunkat, őrizzük a függetlenségünket, és „ne engedjük, hogy azok a politikai szereplők, akik csúfot űznek és meggyalázzák 1956 közös nemzeti emlékét, a politikai életünk részei lehessenek”. (Vajon Szanyi Tiborra vagy Orbán Viktorra utalt?) Mint mondta, „azt se engedjük, hogy azok uralkodjanak rajtunk, akik gátlástalanok, és gátlástalan, erkölcstelen mohóságukban kifosszák ezt a nemzetet”.

Szél Bernadett kitért arra, hogy a szabadságért folytatott harc soha nem ér véget, „de most a remény itt van”. „A remény itt van arra, hogy új politika kezdődjön az országban, ezt a reményt mi jelentjük Magyarország számára, és készek vagyunk, hogy 2018-tól ez a remény valósággá váljon a magyar nemzet számára” – mondta.

Szélnek meggyőződése, hogy ma Magyarországon új politikára van szükség, ami „az emberekhez szól, az emberekre összpontosít és emberléptékű”. Szerinte ma minden esély megvan arra, hogy 2018-ban új időszámítás kezdődjön: „Egy nemzet tudna megkönnyebbülni akkor, ha egy ilyen politikai irány tudná a főszerepet játszani a következő évtizedekben.”

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI / MTVA

A résztvevők a megemlékezés előtt Debrecen belvárosából egy magyar nemzeti lobogó mögé felsorakozva végigvonultak a városon, majd az Egyetem téren megkoszorúzták az 1956-os emlékművet, Melocco Miklós szobrász alkotását. (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.