Valamiért Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert jelölte ki a miniszterelnök, hogy az Irakban szolgáló magyar katonák ügyében válaszoljon a Parlamentben

Harangozó Tamás MSZP-s képviselő „Veszélyben vannak-e katonáink Irakban?” címmel tett fel kérdést a Parlamentben a miniszterelnöknek. A magyar katonák hivatalosan az iraki kormány meghívására képzik a kurd pesmergákat. Mióta a kurdok szavaztak a függetlenségükről, nagyon feszült lett a viszony az iraki kormánnyal. Kirkuk mellett egymást lőtték a kurd és az iraki csapatok, és a kurdokat képző németek is komolyan elgondolkoztak rajta, hogy akarják-e így folytatni, de aztán pár napja úgy döntöttek, hogy maradnak.

Harangozó is erre kérdezett rá, hogy nem lesz-e gondja az irakiak meghívására kurdokat képző magyaroknak, ha a kiképzett kurdok, és a minket behívó irakiak még jobban elkezdik lőni egymást. A válaszadásra a miniszterelnök saját maga helyett Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert jelölte ki, bár nem teljesen világos, hogy neki mi köze van a történethez.

Fazekas először azt mondta, hogy fontos kérdésről van szó, aztán a következő mondatban azt, hogy mégis komolytalan, hiszen a katonaság már csak ilyen veszélyes üzem, majd oda futtatta ki a dolgot, hogy

„ez a szintű kérdésfeltevés tiszteletlenség velük [a magyar katonákkal] szemben”.

A válasz érdemi részben azt mondta, hogy

„felkészültek vagyunk tehát minden helyzetre, minden intézkedést megteszünk, ami tőlünk telhető.”

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.