Valamiért Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert jelölte ki a miniszterelnök, hogy az Irakban szolgáló magyar katonák ügyében válaszoljon a Parlamentben

POLITIKA
2017 október 24., 14:05
comments 49

Harangozó Tamás MSZP-s képviselő „Veszélyben vannak-e katonáink Irakban?” címmel tett fel kérdést a Parlamentben a miniszterelnöknek. A magyar katonák hivatalosan az iraki kormány meghívására képzik a kurd pesmergákat. Mióta a kurdok szavaztak a függetlenségükről, nagyon feszült lett a viszony az iraki kormánnyal. Kirkuk mellett egymást lőtték a kurd és az iraki csapatok, és a kurdokat képző németek is komolyan elgondolkoztak rajta, hogy akarják-e így folytatni, de aztán pár napja úgy döntöttek, hogy maradnak.

Harangozó is erre kérdezett rá, hogy nem lesz-e gondja az irakiak meghívására kurdokat képző magyaroknak, ha a kiképzett kurdok, és a minket behívó irakiak még jobban elkezdik lőni egymást. A válaszadásra a miniszterelnök saját maga helyett Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert jelölte ki, bár nem teljesen világos, hogy neki mi köze van a történethez.

Fazekas először azt mondta, hogy fontos kérdésről van szó, aztán a következő mondatban azt, hogy mégis komolytalan, hiszen a katonaság már csak ilyen veszélyes üzem, majd oda futtatta ki a dolgot, hogy

„ez a szintű kérdésfeltevés tiszteletlenség velük [a magyar katonákkal] szemben”.

A válasz érdemi részben azt mondta, hogy

„felkészültek vagyunk tehát minden helyzetre, minden intézkedést megteszünk, ami tőlünk telhető.”

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.