Valamiért Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert jelölte ki a miniszterelnök, hogy az Irakban szolgáló magyar katonák ügyében válaszoljon a Parlamentben

POLITIKA
2017 október 24., 14:05
comments 50

Harangozó Tamás MSZP-s képviselő „Veszélyben vannak-e katonáink Irakban?” címmel tett fel kérdést a Parlamentben a miniszterelnöknek. A magyar katonák hivatalosan az iraki kormány meghívására képzik a kurd pesmergákat. Mióta a kurdok szavaztak a függetlenségükről, nagyon feszült lett a viszony az iraki kormánnyal. Kirkuk mellett egymást lőtték a kurd és az iraki csapatok, és a kurdokat képző németek is komolyan elgondolkoztak rajta, hogy akarják-e így folytatni, de aztán pár napja úgy döntöttek, hogy maradnak.

Harangozó is erre kérdezett rá, hogy nem lesz-e gondja az irakiak meghívására kurdokat képző magyaroknak, ha a kiképzett kurdok, és a minket behívó irakiak még jobban elkezdik lőni egymást. A válaszadásra a miniszterelnök saját maga helyett Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert jelölte ki, bár nem teljesen világos, hogy neki mi köze van a történethez.

Fazekas először azt mondta, hogy fontos kérdésről van szó, aztán a következő mondatban azt, hogy mégis komolytalan, hiszen a katonaság már csak ilyen veszélyes üzem, majd oda futtatta ki a dolgot, hogy

„ez a szintű kérdésfeltevés tiszteletlenség velük [a magyar katonákkal] szemben”.

A válasz érdemi részben azt mondta, hogy

„felkészültek vagyunk tehát minden helyzetre, minden intézkedést megteszünk, ami tőlünk telhető.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt