Kitiltották a parlamentből Mészáros Lőrinc tévéjét

media
2017 október 25., 09:42

Az Echo TV stábja többször és szándékosan figyelmen kívül hagyta a sajtótudósítás rendjére vonatkozó házelnöki rendelkezés előírásait azzal, hogy az Országgyűlés Irodaházának folyosóin és éttermében a sajtónak nem engedélyezett területen forgatott, "zavarva az országgyűlési frakciók és az Országgyűlés Hivatalának munkáját".

Ezzel a szöveggel indokolta a kitiltást az Országgyűlés sajtóirodája.

A tiltás az őszi ülésszak végéig érvényes.

Szinte felesleges megírni újra, de azért megteszem: minden ilyen tiltás mondvacsinált és a sajtó munkájának antidemokratikus akadályozása, függetlenül attól, hogy a 444-et vagy az Echo TV-t sújtja. A parlamenti képviselőknek a hatalmi pozíciójuk és az előjogaik fejében természetesen beszámoltathatónak és megkérdezhetőnek kellene lenniük a Parlament teljes területén, ez a minimum.

(via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.