Megtapsolták a Handó Tündét beperelő bírót az 500 fős küldöttgyűlésen

Kollégái tapssal fogadták a Handó Tünde ellen pert indító Vasvári Csaba programismertetőjét a múlt hét elején, amikor mintegy ötszáz fővárosi bíró küldötteket választott maga közül – mondta el a Magyar Nemzetnek a zárt ajtók mögött zajlott esemény egyik résztvevője. A névtelenül megszólaló törvényszéki bíró szerint a több mint két tucat jelölt közül egyedül Vasvári Csaba kapott hangos tetszésnyilvánítást.

Márpedig a  Pesti Központi Kerületi Bíróság bírája arról nevezetes, hogy beperelte az Országos Bírósági Hivatalt vezető Handó Tündét, azt állítván, hogy az visszaélt a hatalmával a bírói kinevezések során. Vasvári nyáron pályázott két alkalommal is egy fővárosi ítélőtáblai bírói posztra, ám mindkét alkalommal érvénytelenítették a pályázatot, amelyen Vasvári nagy eséllyel indult, hiszen elismert bíró és az ítélőtábla büntetőbíráinak szakmai támogatását is élvezte.

Az elmúlt időszakban ritkán lehetett ilyen éles kritikát hallani belülről, de múlt héten Szepesházi Péter, a Budai Központi Kerületi Bíróság bírája is arról beszélt a 444-nek, hogy "Handó Tünde nagyon tehetséges ember, bíró, vezető, de az a centralizáció és önkény, amit megvalósított, minden erényét, és kezdeti eredményét lerombolta."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.