Így, hogy lassan vége az októbernek, már a KLIK is elismeri a tanárhiányt

Alig indult el a tanév, és a közszféra állásportálját el is lepték a tanári állást kínáló hirdetések. Ennél tagadhatatlanabb jele aligha lehet annak, hogy nincs elég tanár - mi másért keresnének "bármilyen szakos" oktatókat már szeptember első heteiben az iskolák, ha volna elég tanáruk -, de Rétvári Bence államtitkárnak ennek ellenére is sikerült letagadnia a parlamentben a tényt.

Rétvári azzal hárított, hogy nem országos, csak "helyi léptékű" a probléma, ami annyiban nyilván igaz, hogy az iskolák, amik tanárokat kerestek, a térben léteznek, vagyis van helyük. A Klebelsberg Központ szakmai alelnöke, Hajnal Gabriella csütörtökön az ATV Egyenes Beszéd című műsorában már arról beszélt, hogy "a kistelepüléseken előfordulhat, hogy nagyobb a tanárhiány", amiből az értő olvasó a "nagyobb" jelzőre kaphatja fel a fejét.

Mondjuk Hajnal szerint a kistelepüléseken azért nagy a tanárhiány, mert ott negyven fős iskolákat is fenntartanak, ahol nincs szükség például főállásu fizikatanárra, ezért egy másik iskolából irányítanak át egyet.

Hajnal a fizetések csúszására még az előzőnél is kigondoltabb választ adott. Szerinte "jól működik" a túlórák kifizetése, csak néha nem fizetik ki a túlórákat. (Via HVG)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.