Marha-, sertés-, birka-, kecske- és más állati belsőséget, sertészsírt, zsírsztearint és zsírolajat sem lehet bevinni Oroszországba

mezőgazdaság
2017 október 27., 13:14
comments 29

Az élősertést, a belsőségeket és néhány más haszonállati eredetű terméket is felvett Oroszország a nyugati, köztük az uniós államok ellen bevezetett élelmiszerembargó-listájára – közölte az orosz kormány.

Az embargó ezentúl az élősertés mellett (a fajtiszta tenyészállatok kivételével) kiterjed a szarvasmarha-, sertés-, birka-, kecske- és más állati belsőségre, a sertészsírra, a zsírsztearinra és a zsírolajra is.

Arkagyij Dvorkovics orosz miniszterelnök-helyettes azt mondta: Moszkva így elzárja azokat a „szürke csatornákat”, amiket arra használtak, hogy egyes haszonállati eredetű termékeket más címen szállítottak Oroszországba, a helyi termelők kárára. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.