Az oroszok lépnének a MOL helyére a horvát olajiparban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Mol Nyrt. helyére lépne a Rosznyefty orosz olajvállalat, ha a horvát kormány új stratégiai partnert keresne az INA horvát olajipari vállalatban - mondta Igor Secin, a Rosznyefty vezetője a Jutarnji List nevű horvát lapnak szombaton. Secin az interjúban kiemelte, hogy „érdekelődnek a hatékony beruházások iránt a régióban”.

Az INA egy klasszikus kutatási, termelési és értékesítési vállalat - mondta, majd hozzátette: „a mi szempontunkból azonban két kulcsfontosságú tulajdona is van, a sziszeki és rijekai finomító”.

Secin tud arról, hogy a Mol szerint a sziszeki finomító nem kifizetődő és túl sok alkalmazottja van, de szerinte nem kell bezárni a finomítókat, amelyek egy modernizáció után fontos pozíciót tölthetnének be az európai kőolaj-feldolgozásban.

Amennyiben a Rosznyefty belép az INA tulajdonosi struktúrájába, modernizálja a horvát vállalat üzemeit és azok képesek lesznek piaci keretek között jövedelmezően működni” - jelentette ki.

Secin szerint a finomítók a Földközi-tenger térségében jelentős lehetőséggel bírnak logisztikai előnyük miatt. Ezért is fontolgatják annak lehetőségét, hogy megerősítsék jelenlétüket ezen a piacon.

A horvát korvány már korábban jelezte, hogy kivásárolná a MOL-t az INA-ból. A Mol a horvát olajipari vállalat 49,08 százalékát birtokolja. (via MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.