Egyszerre 11 francia nagyvárosban tiltakoztak a szexuális zaklatások ellen

"Igazságot a nőknek"
"Nem maradunk csendben"
"Tiszteletet a nőknek" 

Ilyen és ehhez hasonló molinókkal a kezükben vonultak fel tízezrek 11 francia nagyvárosban vasárnap délután, hogy a Weinstein-ügy nyomán tiltakozzanak a nőket a mindennapokban érő zaklatások és erőszak ellen - írja az MTI a Reuters és az AFP hírügynökségek alapján. 

Tüntetők LyonbanFotó: Nicolas Liponne/NurPhoto
Tüntetés Marseille-benFotó: CITIZENSIDE/Georges ROBERT/Citizenside

A tüntetéseket, amiken többségében nők vettek részt, Carol Galand újságíró szervezte, aki az AP hírügynökség kérdésére arról beszélt, hogy nagyon sok nőnek nincs egyedül ereje szembeszállni a nála hatalmasabbakkal, ezért fontos, hogy merjenek, tudjanak beszélni egymással ezekről az esetekről, és összefogni, ha úgy hozza szükség. Franciaországban évente 80 ezer nőt ér szexuális indíttatású zaklatás, de az áldozatok alig 10 százaléka tesz erről panaszt. 

Az utóbbi hetekben Franciaországban a legmagasabb politikai körökig gyűrűztek különböző molesztálási ügyek, így nem csoda, hogy a politika is hamar reagált a fejleményekre. A francia kormány bejelentette, hogy törvényben kívánja szabályozni az utcai molesztálás és a zaklatást,  meghosszabbítják az ilyen jellegű bűncselekmények elévülésének idejét - 20-ról 30 évre - és a gyermekvédelmi jogszabályok szigorítását is tervezik. 

Egy felmérés szerint a francia nők több mint fele esett már túl valamilyen szexuális zaklatáson. 

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.