Órákat késnek a vonatok a nagy szél és esőzés miatt

közlekedés
2017 október 29., 13:58
comments 122

A Mávinform és az MTI közlése szerint a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon, Tatabánya és Szárliget között - ahol korábban fa dőlt a felsővezetékre - 13 órakor egy vágányon újraindulhatott a vonatforgalom, így a korábbi 60 perces késések 10-30 percesre mérséklődhetnek. A másik vágányon a felsővezeték javítása várhatóan 17 óráig tart, a hosszabb menetidőre késő estig kell számítani.

Vác és Verőce között is volt gond, de 13 óráig sikerült elvontatni azt a szerelvényt, aminek letört az áramszedője a nagy viharban. Ott már ismét két vágányon megy a forgalom, délutánra az eddigi 40 perces késések is csökkenni fognak. 

Nincsenek viszont jó hírek a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalról, ahol akár 30-60, esetenként 60-120 perccel is nőhet a menetidő, mert a vihar miatt Kelenföld és Szabadbattyán között óránkénti 80 kilométeres sebességkorlátozást kellett bevezetni. Lepsénynél is áll a forgalom.

A Budapest-Kelebia vonalon szintén 30-60, esetenként 60-120 perccel növekedhet a menetidő, mert Kiskunlacháza és Délegyháza között a Kunszentmiklós-Tassról Kőbánya-Kispestre tartó vonatra rászakadt a felsővezeték. A vezeték javításáig szünetel a közlekedés ezen a szakaszon.

A Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon amiatt kell 20-60 (néhány vonat esetében 60-120) perccel hosszabb eljutási idővel számolni, mert Pusztaszabolcs és Szabadegyháza között óránkénti 60 kilométeres sebességkorlátozást vezettek be. Ercsi és a Dunai Finomító állomások között szintén fa dőlt a felsővezetékre, és egy tehervonat mozdonyának áramszedője leszakadt. 

A Bátaszék-Kiskunhalas vonal Bátaszék és Baja közötti szakaszán az áramszolgáltató oszlopa kidőlt, és a vezeték a vasúti pályára zuhant, ezért ezen a szakaszon addig nem közlekedhetnek a vonatok, míg az áramszolgáltató eltávolítja a vezetéket.

Az MTI azt is közölte, hogy a viharos erejű szél miatt vasárnap délután óta a balatoni komp nem üzemel. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.