Újabb hétvége, újabb negatív nézőcsúcs az NB1-ben

foci
2017 október 29., 15:22
comments 142

10675-en voltak "kiváncsiak" az NB1 hétvégi fordulójára, 

ez 1779 nézőt jelent meccsenként, ami újabb negatív csúcs a két héttel ezelőtti óta, amikor legalább a 11 000-et sikerült megugrani. 

Random életkép az NB1-ből: izgalmak nézők nélkül
photo_camera Random életkép az NB1-ből: játékosok - előtérben Halmosi Péter, a Haladás középpályása - nézők nélkül  Fotó: Koszticsák Szilárd

Várható volt persze, hogy van még lejjebb: beütött a keményvonalas ősz, igaz, ebben a fordulóban csak egyetlen csapat, a Haladás nem játszhatta hazai pályán a meccsét: a szombathelyiek a soproni Városi Stadionban fogadták a Diósgyőrt. Rossz belegondolni, mi lehet a valós össznézőszám, ismerve az élvonalbeli klubok megengedő nézőszámlálási gyakorlatát. 

Az örök optimisták abban bízhatnak, hogy Kubatov klubelnök több évnyi torzsalkodás után megállapodott a ferencvárosi ultrákkal, akik vénaszkenner nélkül ismét hajlandóak meccsre járni. Akár 1500 új szurkolót is nyerhet velük a magyar foci, az nézőszámban már majdnem olyan, mintha plusz egy meccset rendeznének az NB1-ben. 

NB1, 14. forduló, nézőszámok:

Balmazújváros - Honvéd 0-3, 1239 néző
Haladás - Diósgyőr 0-3, 1120 néző
Debrecen - Paks 3-2, 2802 néző
Mezőkövesd - Ferencváros 0-1, 2935 néző
Újpest - Videoton 2-2, 1593 néző
Puskás Akadémia - Vasas, 0-0, 986 néző

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.