Az NBI összes csapatában pályára lépett fiatal játékos, csak pont ABBAN az egyetlen egyben nem

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A 14. fordulót rendezték meg az NBI-ben. A nagy kérdésről, hogy volt-e négerezés, és ha igen, akkor az Újpest játékosa négerezett-e, vagy a klub egyik biztonsági őre, vagy ő csak felszólította a székesfehérváriak ajtót rugdosó színesbőrű játékosát a „futballpályára nem illő viselkedés azonnali abbahagyására”, arról írtunk már tegnap. Mindenesetre az Újpest a nézőtéri huhogásért elnézést kért. 

Közben viszont olyan dolog történt, ami ebben az idényben még nem. Majdnem mindegyik csapatban pályára lépett fiatal játékos. Volt, ahol csak percekre, de mégis. A majdnem mindegyik egészen pontosan azt jelenti, hogy 12-ből 11-ben. Igen, természetesen az az egy kivétel a tízmilliárdnyi közpénzből üzemelő Puskás Akadémia nevű utápótlásgyár felnőttcsapata.  

Egy gyors lista a csapatok pályára lépő legfiatalabb magyar játékosairól.

 • Haladás: Kiss Tamás 16 éves (már két gólt szerzett idén a bajnokságban)
 • Honvéd: Bánó Szabó Bence 18 éves (hétszer volt már kezdő a Honvédban)
 • Ferencváros: Csernik Kornél 19 éves 
 • Videoton: Tóth Bence 19 éves
 • Vasas: Vogyikcsa Bálint 19 éves
 • Mezőkövesd: Szalai Attila 19 éves 
 • Paks: Zachán Péter 19 éves
 • Debrecen: Csősz Richárd 20 éves
 • Diósgyőr: Óvári Zsolt 20 éves
 • Újpest: Pávkovics Bence 20 éves 
 • Balmazújváros: Haris Attila 20 éves 
 • Puskás Akadémia: Márkvárt Dávid 23 éves

Nemcsak az a meglepő, hogy a forduló legfiatalabb játékosa, a mindössze 16 éves szombathelyi Kiss Tamás és a Puskás Akadémia 23 éves tinije, az egyébként nem is az akadémián nevelkedett Márkvárt Dávid között 6 év 2 hónap a korkülönbség. Hanem az, hogy Márkvárt a többi csapat legfiatalajabbnál is legalább három évvel idősebb.

Egyébként a listán két olyan név is van, akik tanultak a Puskás Akadémián, de sem Tóth Bence, sem Óvári Zsolt nem kellettek Pintér Attilának, az edző inkább vásárolt helyettük idősebb játékosokat máshonnan. Ezt ugye a múlt héten azzal indokolta, hogy a Puskásnak a legfontosabb célja a bentmaradás az NBI-ben, ezért nem kapnak szerepet a saját nevelésű fiatalok a felnőttek között. A Puskás Akadémia öt forduló óta nem tud nyerni a rakás légióssal és a más magyar kluboktól vett játékosokkal sem. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.