Kihirdették: jogtalanul zárták be Kocsis Mátéék az egész Aurórát

jog
2017 október 31., kedd 15:50
81
Fotó: Czinkóczi Sándor/444

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ma ítéletet hirdetett és hatályon kívül helyezte a Józsefvárosi Önkormányzat jegyzőjének határozatát, ami az Auróra-Kert bezáratásáról rendelkezett - írja a hely (a Marom Klub kft.) jogi képviseletét ellátó Helsinki Bizottság közleménye.  

Augusztusban már jogerős döntés született arról, hogy a szórakozóhely belső helyiségeit összefogó kioszk esetében is jogszerűtlen volt az intézkedés, ott a Fővárosi Kormányhivatal már intézkedett is, most a bíróság kimondta azt is, hogy az önkormányzat által hivatkozott  településkép-védelmi problémáknak semmi közük az intézkedéshez.

Az Auróra klubban működő kerthelyiséget június végén záratta be azonnali hatállyal a Kocsis Máté vezette VIII. kerületi önkormányzat. Az eredeti indok az volt, hogy egy két héttel korábban tartott rendőrségi razzia során csekély mennyiségű marihuánát találtak több vendégnél (köztük egy gyógyíthatatlan beteg férfinál, aki a gyógyhatása miatt használja a szert).

A hely október óta újra nyitva van, de a kerthelyiség idáig nem üzemelt. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt