MLSZ: faszszopózásért három meccs eltiltás, öltöző szétrúgásért 100 ezres büntetés, huhogásért két zártkapus meccs jár

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Összeült az MLSZ fegyelmi bizottsága a totális érdektelenség mellett, mégis meglehetősen paprikás hangulatban lezajlott NB1-es forduló után.

A magyar élvonal iránt még érdeklődő szubkultúrát elsősorban az újpesti meccs utóélete tartotta lázban: az Újpest-Videoton meccsen a vendégek elhúzta 2-0-ra, aztán Anel Hadzicot kiállították lökésért, feljöttek 2-2-re a lilák, a bosnyák Asmir Suljicot kiállították miután lefaszszopózta a bírót, 

a szurkolók széthuhogták a Videoton nigériai csatárát Ezekiel Hentyt, ő a meccs vége előtt összebalhézott Bojan Szankovicscsal, aki állítása szerint lenégerezte, majd szét is rúgta az öltöző ajtaját. Az újpestiek szerint egyébként nem a védőjük négerezett, hanem egy biztonsági ember, csak Henty már azt se tudta hol van. 

Az MLSZ kedden rendet vágott:  

  • Hadzic lökésért kapott piros lapja miatt 1 meccsen nem játszhat,
  • Suljic a faszszopózás miatt 3 meccsen nem játszhat,
  • Henty 100 ezer büntetést kell fizessen a vadulásért,
  • az Újpest stadionját a huhogás miatt két meccsre bezárják a nézők elől és ehhez jön még 1,5 millió forint büntetés,
  • és 300 ezret a Videotonnak is be kell fizetnie amiért szurkolóik dobáltak a pályára, játékosai pedig sportszerűtlenül viselkedtek. 

(Nemzeti Sport)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.