Miért jó, ha az egész angolszász világ egyetlen nagy Kurvák és kamionosok parti Mindenszentekkor?

ünnep
2017 november 01., 16:36
comments 143

Ha muszáj volna sem bírnák saját magammal jobban egyetérteni atekintetbennel kapcsolatossan, miszerint a Halloween elmegy a jó édes, rút sybaríta váz anyjába.

Idestova három esztendeje Herczeg Márk kollégám (vagy talán mondhatom: barátom) már megírta egy aktualitásából azóta mit sem vesztett, túlbecsülhetetlen fontosságú krokiban: Magyarországon izé van, nem hogyishívják. Úgyhogy pofa súlyba.

Elnézvést azt a minden tekintetben szánalmas erőlködést, amit az angolszász világ cuzammen le tud tenni az asztalra ezen állítólagos „ünnep” apropóján, hát büszkék lehetünk magunkra, hogy nem adtuk meg magunkat ennek az idióta migránskultusznak.

Nem akarván Ádámtól-Évától leszedni a keresztvizes lepedőt az egész hóbelevancról, azt meg kell jegyeznem, hogy a keresztény gyökerekkel alapvetően 180 fokban szembe menő, kelta eredetű dologról van szó, ami nem véletlenül mérgezi sárkányfogveteményként évezredek óta a nagy közös európai szellemi kutat. A kelták találták ki, azok a kelták, akik – gondoljunk már bele! – minden bizonnyal okkal kerültek a történelem szemétdombjára, a hülye furulyázós Gyűrűk Ura-zenéjükkel meg a nevetséges varkocsaikkal, amíg mi, magyarok még mindig itt vagyunk, állunk a vártán, évszázadok viharaival dacolva. A furulyázó hobbitok a mi honfoglalásunkat sem érték meg. „Az idő igaz, s eldönti, ami nem az”, vallotta a költő, s magam sem vallhatnám szebben: ennyike.

Ilyenformán tehát teljességgel indokolatlannak tűnik, hogy ez a kelta „ünnep” ellentétben kitalálóival, valahogyan mégis túlélt, és a mai napig kártékonykodik.

A múlt mélységes mély kútjából most másszunk kifelé a borzalmas aktualitásba, amikoris ezekben az órákban, sőt percekben mindenféle szellemesnek (haha!) gondolt jelmezekbe bújt „celebek” fényképeitől hangos a boulevardmédia nyugatszerte. Döbbenetes, hogy ezzel kell foglalkoznia a szánt szándékkal elbutított fogyasztói tömegembernek.

Mutatom:

link Forrás


Ez itt, kérem, szégyenszemre a világ egyik legjobb kosárlabdázója, aki egyébként egymaga majdnem annyit keres idén, mint Mészáros Lőrinc: kábé 13 millió forintnak megfelelő dollárt kapar össze év végéig. (Mennyit kereshetnék ott én!) Na, ez az ember, most így néz ki!

Vicces? Nem. Szellemes? Nem. Jópofa? Nem! Hanem? Nem.

Ez pedig a világ egyik még jobb kosárlabdázója, aki majdnem kétszer annyit keres, mint az előbbi:

link Forrás

Hogy a helyzet még súlyosabb legyen, a nőnemű hírességek ilyenkor szinte kivétel nélkül valami prostituáltfélének öltöznek, hiszen az üzletszerű kéjelgésnél viccesebb vagy szellemesebb dolog aligha képzelhető el a világon.

Ez itt Rajtakovszki Emília:

link Forrás

Az meg, hogy a Kardashian család ilyenkor még az átlagos napi magamutogatásra is rá tud tenni egy-két lapáttal, gondolom, senkit nem lep meg:

link Forrás

De az igazi buli csak akkor bontakozik ki, amikor már lebombázta a teljes angolszász népességet a sajtó ezekkel a csodálatos képekkel: jönnek az okos, fölvilágosult, de annál harcosabb publicisztikák a polkorrektság és a safe spacelés jegyében, hogy melyik jelmez a rasszista (mindegyik), melyik a szexista (mindegyik), és akkor mit illik (semmit), és mit nem.

A Daily Dot okos szerzője itt például elmagyarázza, hogy egy Hendrix-rajongó fehér miért nem öltözhet Hendrixnek anélkül, hogy a rassziszmus árnyéka (figyelem, rasszizmus!) vetülne rá, miért sértő az indián jelmez és a mexikói koponya meg a többi baromság. A szerző leszögezi: mindenféle népviseleteket felölteni – nem jelmez, nem poén, nem korrekt.

Sajnos ez a fiatalember nem olvasta a cikket:

photo_camera Fotó: Botos Tamás/444

Mindazonáltal a románokra nézve ez is sértő:

Leborulok a nemzet nagysága, higgadtsága, kiegyensúlyozottsága előtt, hogy nem ül föl ennek a lealacsonyító, ostoba hóbortnak, és meg tudta őrizni méltóságát ezekben az embert próbáló időkben.

Persze sajnos nem mindenki tudta távol tartani magát a távoltartandóktól, az amerikaiak uszályába került Vajna Tímea és hasonszőrű szaktársnői (például Zimány Linda) ezúttal sem bírták ki, hogy ne majmolják „példaképeiket” Kardashian-szerű, feltűnési viszketegségben szenvedő álhírességeket.

link Forrás

Vajnánéék figyelmébe ajánlanám a talán még a Daily Dot-cikknél is okosabb Quartz-okfejtést arról, hogy milyen társadalmi okai vannak a fiatal nők halloweeni kurvamániájának.

Egyetlen olyan jelmez van, amit tiszta szívvel javasolni tudok, amely se nem rasszista, se nem szexista, se nem idióta, és helyén kezeli az egész szarságot. Ez sem újdonság, Halloween-specialistánk, Herczeg Márk kollégám (és talán mondhatom: barátom) találta kettő kerek esztendővel ezelőtt: a gyerek, aki fingnak öltözött.

link Forrás

A tököt meg ne faragják, hanem süssék, és fogyasszák.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.