Félelem és reszketés Kömlőn: migránsnak hitték a mindenszentekre látogatóba érkező magyarokat

Random migránsozás a köztévében a kvótanépszavazás idejénFotó: M1

Izzott a kömlői polgármester telefonja mindenszentek idején, miután a helyiek migránsnak néztek gyakorlatilag mindenkit, aki halottak napja alkalmából felkereste a helyi temetőt, hogy megemlékezzen szeretteiről.

A telefonálók mind arról beszéltek, hogy migránsok özönlötték el a falut. A polgármester intézkedett, telefonált, szólt a rendőröknek is, aztán kiderült, hogy vaklárma történt. Az esetről tudósító heol.hu szerint 

"valószínűleg a migrációról szóló hírekben látottak, hallottak válthatták ki e reakciókat." 

A helyiek a halottak napja miatt az esti órákban település temetőjéhez érkezőket nézték migránsnak, de volt állítólag olyan helyi, akit szintén bevándorlónak hittek a kömlőiek. A rémhír olyan sebességgel terjedt, hogy többen már 

azt is elhitték, hogy migránsok gyújtották fel a településtől nem messze lángra kapott tarlót is. 

Kömlő polgármesterének a Facebookon kellett megnyugtatnia a helyieket. Természetesen ha valaki esetleg tényleg látna egy migránst, azonnal hívhatja a polgármesteri forró drótot, intézkedni fognak.

"A mai nap folyamán számtalan jelzés érkezett az Önkormányzathoz, hogy az elmúlt napon idegen embereket, migránsokat véltek azonosítani a településen. Polgármester úr a mai nap nem csak személyesen, de a rendőrséggel is együttműködve járt utána a híreszteléseknek. Mint kiderült az információk nem teljesen voltak megalapozottak. Mindenki megnyugtatására közöljük, hogy a településen elterjedt információk nem valósak, így nincs ok aggodalomra.

Mint tudják, Mindenszentek és halottak napja alkalmából sok idegen ember érkezik a temetőbe gyertyát gyújtani és megemlékezni. Ki autóval, ki pedig tömegközlekedéssel, gyalogosan. Polgármester úr a ma éjszaka megerősített polgárőrséggel járőrözik majd a településen, hogy valóban minden apró lehetőségét kizárjuk bárminemű problémának. Ennek ellenére kérjük, hogy ha bármi szokatlant tapasztalnak hívják polgármester urat a következő telefonszámon: 06-30/829-35-57, egyéb súlyosabb esetben pedig, az illetékes hatóságokat." (heol.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.