Félelem és reszketés Kömlőn: migránsnak hitték a mindenszentekre látogatóba érkező magyarokat

2017 november 2., csütörtök 17:39
797
Random migránsozás a köztévében a kvótanépszavazás idején Fotó: M1

Izzott a kömlői polgármester telefonja mindenszentek idején, miután a helyiek migránsnak néztek gyakorlatilag mindenkit, aki halottak napja alkalmából felkereste a helyi temetőt, hogy megemlékezzen szeretteiről.

A telefonálók mind arról beszéltek, hogy migránsok özönlötték el a falut. A polgármester intézkedett, telefonált, szólt a rendőröknek is, aztán kiderült, hogy vaklárma történt. Az esetről tudósító heol.hu szerint 

"valószínűleg a migrációról szóló hírekben látottak, hallottak válthatták ki e reakciókat." 

A helyiek a halottak napja miatt az esti órákban település temetőjéhez érkezőket nézték migránsnak, de volt állítólag olyan helyi, akit szintén bevándorlónak hittek a kömlőiek. A rémhír olyan sebességgel terjedt, hogy többen már 

azt is elhitték, hogy migránsok gyújtották fel a településtől nem messze lángra kapott tarlót is. 

Kömlő polgármesterének a Facebookon kellett megnyugtatnia a helyieket. Természetesen ha valaki esetleg tényleg látna egy migránst, azonnal hívhatja a polgármesteri forró drótot, intézkedni fognak.

"A mai nap folyamán számtalan jelzés érkezett az Önkormányzathoz, hogy az elmúlt napon idegen embereket, migránsokat véltek azonosítani a településen. Polgármester úr a mai nap nem csak személyesen, de a rendőrséggel is együttműködve járt utána a híreszteléseknek. Mint kiderült az információk nem teljesen voltak megalapozottak. Mindenki megnyugtatására közöljük, hogy a településen elterjedt információk nem valósak, így nincs ok aggodalomra.

Mint tudják, Mindenszentek és halottak napja alkalmából sok idegen ember érkezik a temetőbe gyertyát gyújtani és megemlékezni. Ki autóval, ki pedig tömegközlekedéssel, gyalogosan. Polgármester úr a ma éjszaka megerősített polgárőrséggel járőrözik majd a településen, hogy valóban minden apró lehetőségét kizárjuk bárminemű problémának. Ennek ellenére kérjük, hogy ha bármi szokatlant tapasztalnak hívják polgármester urat a következő telefonszámon: 06-30/829-35-57, egyéb súlyosabb esetben pedig, az illetékes hatóságokat." (heol.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt