A szaúdi koronaherceg közvetlen katonai agresszióval vádolja Iránt

külföld
2017 november 07., 17:08
comments 83

A szaúdi állami média szerint Mohammed bin Szalman koronaherceg közvetlen katonai agresszióval vádolta Iránt, amikor Boris johnson brit külügyminiszterrel beszélt. Mohammed koronaherceg szerint háborús cselekedetnek lehet tekinteni, hogy a siíta ország rakétákkal támogatja a jemeni lázadókat, akik a hétvégén Szaúd-Arábia fővárosát is célba vették.

Mohammed bin Szalman herceg
photo_camera Mohammed bin Szalman koronaherceg a légierő vezetőivel. Fotó: HO/AFP

Ugyanakkor Irán továbbra is tagadja, hogy támogatná a jemeni kormányerők ellen harcoló húszikat. A szaúdi külügyminiszter szerint a háborús agresszió már az egész Közel-Keletet veszélyezteti.

Egyes elemzések szerint a szaúdi uralkodócsaládban zajló leszámolások oda is vezethetnek, hogy az egyre jobban megerősödő Mohammed herceg háborút indít Irán ellen. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.