Heti Válasz: Orbán török barátja vette meg a Közvágóhíd területét

2017 november 8., szerda 15:40

Adnan Polat cége, az APD Real Estate Kft. vette meg a Közvágóhíd 4,8 hektáros területét, írja a Heti Válasz. Emlékezetes: a területen működő R33 nevű szórakozóhelyet egy rendőrségi razzia után zárták be még tavasszal. A pletykák már akkor ingatlanbizniszhez kötötték az egyenruhások felbukkanását. 

Adnad Polat és Orbán Viktor a felcsúti Pancho Aréna tetején - Fotó: Bors/Réti Zsolt Fotó: Bors/Réti Zsolt

Orbán Viktor és Adnan Polat kapcsolatára az LMP-s Hadházy Ákos kérdezett rá nemrég, de mindössze annyit válaszolt neki  Dömötör Csaba államtitkár, hogy

"Orbán Viktor miniszterelnök nem foglalkozik üzleti és céges ügyekkel, munkája kizárólag Magyarország köz- és politikai életére irányul . Szeretném arra is felhívni a figyelmét, hogy a költségvetési forrásból gazdálkodó szervek a törvényi előírások alapján rendszeresen közzéteszik az általuk kötött szerződések listáját."

Adnan Polat körül eddig is több furcsa ügy volt: az oligarcha felel a magyar és a török kormány közötti kommunikációért, és a két ország üzleti kapcsolataiért. Így ő működteti a magyar kereskedőházakat Törökországban, amiért 

cserébe több mint 1 milliárd forintot kapott a Magyar Nemzeti Kereskedőháztól. Az egyik ilyen Polat-féle irodát pedig Lévai Anikó unokaöccse, Szeghalmi Balázs vezeti.

Adnan Polat a Tiborcz Istvánhoz kötődő ingatlanüzletekben is benne van:  a török üzletember az üzlettársa Tiborcz szatellitcégeinek a kastélybizniszben, közös cégük vette meg majd adta tovább egy FBI által keresett szaúdi vállalkozónak a József-nádor téri Postabank-palotát, és közös cégüké volt a Városligeti fasorban lévő Spitz-villa is, ami már Polaté lett.