Második lett egy magyar csapat a Google hekkerversenyén

Van a Google-nek egy hekkerversenye, a Google CTF. Ezt idén Zürichben tartották. Elmentek emberek egy helyre, ahol hekkelni kellett, és hekkeltek. Aztán a legjobban hekkelőket pénzjutalommal díjazta a Google.

Idén a második helyet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem CrySyS Lab kutatóműhelyéből induló !SpamAndHex csapata nyerte meg, és ezért kaptak is 7331 (visszafelé olvasva: leet --> igen, ilyenek ezek a hekkerek) dollárt. A csapat 2013 óta rendszeresen vesz részt hekkerversenyeken, egymás után háromszor is kijutottak a legrangosabb, Las Vegas-i versenyre, a DEFCON CTF-re.  Jelenleg körülbelül 15 aktív tagjuk van, többségük a BME volt vagy jelenlegi diákja. A már végzett csapattagok nagyrészt IT biztonsággal foglalkozó cégeknél dolgoznak, illetve nagyobb vállalatok, mint például a Google biztonságért felelős csapatait erősítik.

Fotó: SARA KELLER PHOTOGRAPHY/WWW.SARAKELLER.CH

„Számunkra ez a második hely a Las Vegas-i DEFCON CTF-en való szereplések mellett az egyik legjobb eredményünk. Nagy siker a csapat számára, hogy a világ legjobb csapatai ellen is sikeresen tudunk teljesíteni. A Google CTF-hez hasonló hekkerversenyek rangja rengeteget nőtt az elmúlt években, a versenyzők a biztonsági szakma krémjéből kerülnek ki. Azokkal a biztonsági szakértőkkel versenyzünk, akik óriáscégek alkalmazásában profi szinten űzik a hekkelést és vezetik a Google, a Microsoft vagy az Apple programjaiban sérülékenységeket találó hekkerek listáit”

– mondta Komáromy Dániel, a !SpamAndHex tagja.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.