Újdelhiben lélegezni ma olyan, mintha elszívnánk 45 szál cigit egyetlen napon

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

India több nagyvárosában is iszonyatos a légszennyezettség, de még ezek közül is kiemelkedik a 22 milliós Újdelhi, ahol a légszennyezettség-mérő monitorok egy ideje 999-es értéket mutatnak, mégpedig azért, mert ennél nagyobb szennyezettségi értéket már nem is tudnak mutatni. A városban jelenleg olyan szennyezett a levegő, hogy azt belélegezni olyan, mintha naponta 45 szál cigit szívnánk el.

Fotó: DOMINIQUE FAGET/AFP

A város légszennyezettségi szempontból azért van rettenetes helyzetben, mert egyszerre hat rá, hogy a helyiek szenet égetnek, hogy sok a dízelmotor, és az is, hogy a környező államokban növényi maradványokat tüzelnek el.

A BBC-nek nyilatkozó helyiek azt mondták, sokszor még az autójukban is úgy érzik, elfogy a levegőjük, az pedig, hogy otthonukban vagy a munkahelyükön ablakot nyissanak, teljesen kizárt. Közben a szmog a látótávolságot is csökkenti, éppen ezért közlekedési balesetből is egyre több van a városban.

(Quartz)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.