Újdelhiben lélegezni ma olyan, mintha elszívnánk 45 szál cigit egyetlen napon

külföld
2017 november 9., 7:05
comments 127

India több nagyvárosában is iszonyatos a légszennyezettség, de még ezek közül is kiemelkedik a 22 milliós Újdelhi, ahol a légszennyezettség-mérő monitorok egy ideje 999-es értéket mutatnak, mégpedig azért, mert ennél nagyobb szennyezettségi értéket már nem is tudnak mutatni. A városban jelenleg olyan szennyezett a levegő, hogy azt belélegezni olyan, mintha naponta 45 szál cigit szívnánk el.

photo_camera Fotó: DOMINIQUE FAGET/AFP

A város légszennyezettségi szempontból azért van rettenetes helyzetben, mert egyszerre hat rá, hogy a helyiek szenet égetnek, hogy sok a dízelmotor, és az is, hogy a környező államokban növényi maradványokat tüzelnek el.

A BBC-nek nyilatkozó helyiek azt mondták, sokszor még az autójukban is úgy érzik, elfogy a levegőjük, az pedig, hogy otthonukban vagy a munkahelyükön ablakot nyissanak, teljesen kizárt. Közben a szmog a látótávolságot is csökkenti, éppen ezért közlekedési balesetből is egyre több van a városban.

(Quartz)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt