Január 1-től csak arcképes igazolvánnyal fuvarozhatnak a budapesti taxisok

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Január elsejétől már csak új, arcképes személyszállító-vezetői igazolvány birtokában lehet taxiszolgáltatást nyújtani – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala az MTI-vel.

Az arcképes igazolvány kiváltását egy 2015-ös törvény írja elő, de 2017. december 31-ig türelmi idő van érvényben, emiatt sokan még nem váltották ki az új típusú kártyát. Január 1-től viszont már csak olyan taxis szállíthat utasokat, aki a személytaxi-vezetői szakvizsga mellett sikeres vizsgát tett a kötelezően előírt továbbképzési szaktanfolyamon, és rendelkezik az új típusú arcképes igazolvánnyal.

Fotó: Botos Tamás

A kormányhivatal azt javasolja a taxisoknak, kérjenek előzetesen időpontot, hogy gördülékeny legyen a kb. fél óra alatt elvégezhető folyamat. Az ügyintézéshez a személyazonosító okiratokon kívül a szakvizsga igazolására, a pályaalkalmassági vizsga dokumentumaira és a régi taxisigazolványra is szükség van. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.