A Momentum Schmitt Pál 2032-es olimpiájáról is népszavazást tartana

A megbukott köztársasági elnök a Fidesz hétvégi kongresszusán beszélt arról, hogy az olimpia ötletgazdája (a.k.a. Orbán Viktor) már fontolgatja a 2032-es olimpiát. Igaz, akkor már 70 éves lesz, de egy hetilap szerint még akkor is ő lesz döntéshozó helyzetben.

A 2024-es olimpiai pályázat ellen népszavazást kezdeményező Momentum Mozgalom megjegyezte, hogy arról a pályázatról sem értena népszavazást tartani. Ehhez a párt a segítségét is felajánlja.

Az erről kiadott közleményben öt feltételt állítanak az olimpiarendezéshez:

  • Világos és átlátható költségterv, amelyhez bárki hozzáférhet.
  • A beruházások 90%-a olyan legyen, amely később is hasznosítható.
  • Ne a kormány ossza a pénzt, hanem egy szakmai, pártatlan szerv – utólag pedig a költségek átvizsgálására alakítsanak vizsgálóbizottságot.
  • Előre meghatározott költséglimit, ami fölé nem mehetnek a költségek – különben a kormánynak le kell mondania.
  • Országos népszavazás: döntsenek az emberek, hogy szerintük erre kell-e költeni a pénzt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.