Az Isten szerelmére, ha számít még nekünk ez az ország, válasszuk meg Tállai Andrást miniszterelnöknek!

vélemény
2017 november 15., 16:32
comments 165

Biztosan önök is szembesültek már azzal a problémával, hogy drágák a dolgok.

Ez olyan jelenség, amiről beszélnünk kell, hiszen mindannyiunkat érint - nemre, korra, bőrszínre, szexuális orientációra, sőt pártszimpátiára tekintet nélkül. Ki ne érezte volna már a kínt, hogy meg akar venni valamit, de kevés rá a pénze? Ki ne akarna ezen változtatni? Talán nem túlzás kimondani, hogy a drágaság elleni összefogás lehetne az a nemzeti minimum, amely megszüntethetné a megosztottságot, amitől oly régóta szenved hazánk.

Nagyon fáj
photo_camera Nagyon fáj

A feladat nagy. Az emberi civilizáció történetében sokan próbálkoztak már azzal, hogy olcsóbbak legyenek a dolgok, de senki nem járt teljes és tartós sikerrel: mindig voltak olyan dolgok, amik többe kerültek a kelleténél. És amikor már azt hittük volna, hogy ezt lehetetlen megcsinálni, akkor jött egy nagybetűs EMBER. És megcsinálta.

Tállai András adóügyekért felelős államtitkár és NAV-elnök Facebook-oldalán számolt be róla még szombaton, hogy megkereste a MOL illetékeseit, miután egy földije szólt neki arról, hogy Mezőkövesden és a térségben túl drága a benzin. Az egyeztetés után a benzin ára 11 forinttal csökkent a városban. 

A csodával határos eredményre azonnal felfigyelt a világsajtó, két nappal később pedig Orbán Viktor is kiállt a Tállai-modell mellett: „Gratulálok! Akkor mindenki intézze el!” - reagált az egész világot felforgató ötletre. 

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára beszélget az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. május 8-án.
photo_camera Orbán Viktor is felnéz rá Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Az ügy újabb fordulatot vett, amikor az MSZP is felsorakozott Tállai mögé. Szerdai közleményükben hitet tettek Tállai igaza mellett:

"Az MSZP úgy gondolja, hogy a mezőkövesdi megoldást országosan is alkalmazni kell. Az MSZP szerint minden magyar ember megérdemli, hogy olcsóbban vásárolhassa az üzemanyagot."

Látható, hogy máris kezd megvalósulni a drágaság elleni nagykoalíció. De az idő sürget: ma érkezett az a döbbenetes hír is, hogy a Mol bruttó 3 forinttal emelte a benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj árát. Ebből elég volt! Egy nép mondja most már, hogy eddig, és ne tovább!

És itt nem szabad megállni. Mert azt senki sem gondolhatja komolyan, hogy csak a benzin kerül túl sokba ma Magyarországon. Mindennapi szükségleteink, a kenyér, a tej, a szalámi és a neoreneszánsz kastélyok egyaránt lehetnének olcsóbbak. Csakhogy egy ilyen átfogó árcsökkentési programhoz, a drágaság végső legyőzéséhez nem elég a NAV elnökének lenni: ennél sokkal erősebb felhatalmazás, nagyobb hatáskör kell.

Nincs más választás, Tállai Andrásnak kell átvennie a miniszterelnöki posztot.

photo_camera Az emberekkel, az emberekért, emberségesen Fotó: botost/444.hu

A részleteket tisztázni kell még, de azt gondolom, hogy egy ilyen drámai helyzetben, amikor napról-napra hallani a drágaság áldozatairól, nem várhatunk tovább. Orbán Viktor mindig is az ország javát nézte, nem a saját önző érdekeit, ezért minden bizonnyal átengedi a hatalmat magánál is tehetségesebb párttársának.

A következő években már csak azt kell kitalálni, hogy az árakat csökkentő Tállai-módszer alkalmazható-e világszerte is. Mert ebben az esetben a következő lépés nem lehet más, mint Tállai András kinevezése az ENSZ főtitkárának.

Itt az idő. A változás velünk - és Tállai Andrással kezdődik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.