Kubatov: Ötven ember ostobasága miatt nem szenvedhet húszezer

sport
2017 november 15., 17:40
comments 267

Először szólalt meg a Fradi-ultrák balhéja óta Kubatov Gábor klubigazgató. Arra a kérdésre, hogy átverték-e a szurkolók, úgy válaszolt: 

"majd meglátjuk, mi lesz a vizsgálatok eredménye."

link Forrás

Bár egyetértenek az MLSZ szektorbezárásról szóló döntésével, fellebbeznek ellene, mondta a solymári Apáczai Csere János Művelődési Házban tartott lakossági fóruma előtt. Szerinte színházban is összeverekedhetnek emberek, ott is jogos lenne a büntetés, de próbálnak olyan megoldást találni, amivel nem büntetnek 20 ezer másik embert. 

Kubatov október közepén jelentette be Facebook-oldalán: megállapodott az ultrákkal, visszatérnek a Groupama Arénába. A Ferencváros a B-középnek egy olyan új szurkolói kártyát vezetett be, amivel belépéskor elkerülhetik a vénaszkenneres ellenőrzést, amit éppen miattuk vezettek be. Rögtön az első ultrákkal teli mérkőzés szünetében balhé volt, súlyosan összeverték a kubatovistának tartott "Halhatatlanok" szurkolói csoport vezetőjét. A lincselés percekig tartott, a biztonsági szolgálat csak késve avatkozott be, mert a visszatérő tábor azt kérte, hogy ne legyenek a közelben, ugyanis feszültséget kelt a jelenlétük. Az ultrák azt is megígérték, hogy nem bántják az eddigi vezérszurkolót, ehhez képest ötvenen támadták rá, de az is súlyos, hogy a megvert férfinél két kés is volt. A támadók közül eddig 18-at azonosítottak be, 14-et kihallgattak gyanúsítottként. 

A hazai pályán történt bűncselekményről eddig hallgatott a Fradi elnöke. A klub nyilatkozatait az ügyben Nyíri Zoltán operatív igazgató és Baranyai Imre, a biztonsági szolgálat vezetője tette.  Kubatov nem volt mindig ilyen szótlan

  • a visszatérés tényét azonnal posztolta,
  • majd sajtótájékoztatón állt ki a Fradi elnöke a szurkolók előénekesével, Hamberger Ádámmal.
  • Anno, mikor a háza előtt tüntettek a szurkolók, az MTI-nek adott nyilatkozatot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.