Már eddig se volt népszerű Trump exbankár pénzügyminisztere és felvágós felesége. Aztán beleálltak ebbe a fotóba

külföld
2017 november 16., 21:05
comments 114

Az amerikai képviselőház megszavazta csütörtökön az 1500 milliárd dolláros adócsökkentést javasló törvénytervezetet,  amely - ha a szenátusban is elfogadják - az elmúlt három évtized legnagyobb arányú adócsökkentését jelenti mind a vállalkozások, mind az állampolgárok számára. 

Ez elsőre jól hangzik, de a törvény kritikusai szerint az egy olyan időszakban csökkenti a legvagyonosabbak terheit, amikor az ország nyakig el van adósodva, a társadalmi egyenlőtlenség pedig megint olyan durva, mint az 1920-as években. Három napja írtunk arról, hogy több száz amerikai milliárdos kérte a kormányt, hadd fizessen több adót, Trump viszont nagyon elkötelezett a javaslat mellett, amivel mellesleg több tízmilliót takaríthat meg évente.

Ennek a történetnek mindenesetre ma reggel megszületett az ikonikus fotója:

Steven Mnuchin, Louise Linton és a friss ropogós dollárok
photo_camera Steven Mnuchin, Louise Linton és a friss ropogós dollárok Fotó: Jacquelyn Martin/AP

A mémesedés útján azonnal elinduló képen a durvaságáról híres bankárból lett pénzügyminiszter, Steven Mnuchin és kedves neje látható. Louise Linton azzal vált kisebbfajta közellenséggé, hogy egy Instagram-képen betaggelte az összes luxusmárkát, amit éppen viselt. A posztot aztán törölnie is kellett a sok méltatlankodó miatt.

Az újabb közfelháborodást kiváltó fotó apropója az volt, hogy Mnuchin aláírásával nyomtak ki egydolláros bankjegyeket, ahogy az régóta szokás az USA-ban. De ez sokkal kevésbé érdekelte a kommentelőket és kommentátorokat, akik inkább azzal voltak elfoglalva, hogy a pár úgy néz ki, mint "a főgonoszok valami James Bond-filmben". A leghatásosabb demagóg komment így hangzik:

"Hadd emlékeztessek mindenkit, hogy a republikánus párt növelni akarja a középosztály terheit és el akarja venni milliók egészségbiztosítását, csak hogy a Louise Lintonhoz és Steven Mnuchinhoz hasonló emberek adóját csökkenthessék."

(Via Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.