Nincs elég sofőr az FKF-nél, ezért csúszik a szemétszállítás

2017 november 17., péntek 13:27
155

Arról írt az Index, hogy Pestszentlőrincen csúszásban van az FKF Zrt. a lomtalanításból származó szemét elszállításával, és az el nem szállított hulladékot szétfújta a szél az utcán. A lap érdeklődött az FKF Zrt-nél, miért késik a szemétszállítás a XVIII. kerületben. A válasz szerint folyamatosan pótolják az 1 napos lemaradást, ami a nagy mennyiségű illegális szemétlerakások és a létszámhiányból fakadó korlátozott kapacitások miatt alakult ki.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) dolgozói takarítanak a szilveszteri ünneplés után a belvárosi Vörösmarty téren 2014. január 1-jén. Fotó: Czimbal Gyula / MTI / MTVA

Az FKF-nél ugyanúgy munkaerőhiány van, mint a BKV-nál, ahol már szerelőket, mérnököket és irodai dolgozókat is bevetnek, hogy elég járművezető legyen szolgálatban. Az FKF-nél nemcsak sofőrből van kevés, minden munkakörben munkaerőhiány van, és az Index szerint karácsonykor kritikussá válhat a helyzet, mivel az év utolsó hetében hagyományosan sok szabadságolás és betegség szokott lenni. (Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt