Nincs elég sofőr az FKF-nél, ezért csúszik a szemétszállítás

Arról írt az Index, hogy Pestszentlőrincen csúszásban van az FKF Zrt. a lomtalanításból származó szemét elszállításával, és az el nem szállított hulladékot szétfújta a szél az utcán. A lap érdeklődött az FKF Zrt-nél, miért késik a szemétszállítás a XVIII. kerületben. A válasz szerint folyamatosan pótolják az 1 napos lemaradást, ami a nagy mennyiségű illegális szemétlerakások és a létszámhiányból fakadó korlátozott kapacitások miatt alakult ki.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) dolgozói takarítanak a szilveszteri ünneplés után a belvárosi Vörösmarty téren 2014. január 1-jén.Fotó: Czimbal Gyula / MTI / MTVA

Az FKF-nél ugyanúgy munkaerőhiány van, mint a BKV-nál, ahol már szerelőket, mérnököket és irodai dolgozókat is bevetnek, hogy elég járművezető legyen szolgálatban. Az FKF-nél nemcsak sofőrből van kevés, minden munkakörben munkaerőhiány van, és az Index szerint karácsonykor kritikussá válhat a helyzet, mivel az év utolsó hetében hagyományosan sok szabadságolás és betegség szokott lenni. (Index)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.