Nincs elég sofőr az FKF-nél, ezért csúszik a szemétszállítás

Arról írt az Index, hogy Pestszentlőrincen csúszásban van az FKF Zrt. a lomtalanításból származó szemét elszállításával, és az el nem szállított hulladékot szétfújta a szél az utcán. A lap érdeklődött az FKF Zrt-nél, miért késik a szemétszállítás a XVIII. kerületben. A válasz szerint folyamatosan pótolják az 1 napos lemaradást, ami a nagy mennyiségű illegális szemétlerakások és a létszámhiányból fakadó korlátozott kapacitások miatt alakult ki.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) dolgozói takarítanak a szilveszteri ünneplés után a belvárosi Vörösmarty téren 2014. január 1-jén.Fotó: Czimbal Gyula / MTI / MTVA

Az FKF-nél ugyanúgy munkaerőhiány van, mint a BKV-nál, ahol már szerelőket, mérnököket és irodai dolgozókat is bevetnek, hogy elég járművezető legyen szolgálatban. Az FKF-nél nemcsak sofőrből van kevés, minden munkakörben munkaerőhiány van, és az Index szerint karácsonykor kritikussá válhat a helyzet, mivel az év utolsó hetében hagyományosan sok szabadságolás és betegség szokott lenni. (Index)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.