Németh Szilárd szerint Drávaszerdahely polgármestere azért szólta le Szijjártó telefonos kampányát, mert migránsokat akar a településre engedni

POLITIKA
2017 november 19., 16:05
comments 258

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán jelentette be, hogy a nemzeti konzultáció miatt Szijjártó Péter külügyminiszter hangja fogja körbetelefonálni az országot, mivel „a magyar emberek hangjára és kiállására minden eddiginél nagyobb szükség van”.

Alpár György, Drávaszerdahely polgármestere erre – megfogadva Hidvéghi szavait – egyenesen Szijjártónak üzent a Facebook-oldalán, mondván, a helyiek „boldogabbak lennének, ha akkor telefonáltál volna, mikor az állam elvett 11 milliót az itteniektől”.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke erre úgy reagált„Konzultáljon először a saját választóival ott, Drávaszerdahelyen, aztán próbálja meg velük megértetni azt, hogy miért akar Drávaszerdahelyre migránsokat beengedni. Tehát az ott elég közel van a határhoz, sok mindent megtapasztalhattak, velük konzultáljon erről a kérdésről. Tehát nem velem kell, velem nincs vitában. Tehát egy polgármester az mindig az adott településért felel, és az adott település polgáraival kell, hogy konzultáljon arról, milyen lépéseket tesz. Én magam ezt így csináltam még annak idején Csepel polgármestereként. Ez bejön, higgye el a polgármester úr.”

A hablatyember nyilatkozata több kérdést is felvet, például:

  • A polgármester, aki a full kamu nemzeti konzultáció ellen szólalt fel, miért akarna migránsokat beengedni, amikor az üzenete arról szólt, hogy a kormány valójában nem kéri ki az emberek véleményét?
  • A polgármester miért lenne vitában Németh Szilárddal, amikor Szijjártó Péternek üzent? Hogy jön ide Németh Szilárd?
  • Mi jött be Németh Szilárdnak Csepelen, amikor a polgármestersége után egyéni jelöltként a 2014-es parlamenti választáson az Együtt politikusával szemben alulmaradt?

(via Hír Tv)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.