Kész lemondani az elnökségről a zimbabwei elnök

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Robert Mugabe zimbabwei elnök belegyezett abba, hogy lemond az elnöki tisztségéről, és már a lemondó levelét is megírta - állítja a CNN egy hivatalos forrására hivatkozva. A CNN információi szerint a 93 éves vezetőt a héten megpuccsoló majd őt fogva tartó katonaság belement Mugabe feltételeibe, teljes immunitást biztosítanak neki és a feleségének, sőt, a vagyonát is megtarthatja.

A CNN szerint Mugabe vasárnap esti beszédének - amelytől mindenki azt várta, hogy az elnök lemond - az volt a célja, hogy a vezető alkotmányosnak ismerje el a katonai akciót.

Robert Mugabét, akit a hadsereg őrizetbe vett, a kormánypárt, a Zimbabwe Afrikai Nemzeti Szövetsége - Hazafias Front (ZANU-PF) központi bizottsága délelőtt leváltotta a pártelnöki tisztségéből, amit Mugabe pártjának a tagjai, táncolva, énekelve ünnepeltek. A párt korábban bejelentette, hogy ha Mugabe hétfő délig nem mond le az államfői tisztségről, kedden a parlament megindítja ellene az alkotmányos vádeljárást.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.