Megszűnik a nyomtatott vasúti menetrend

közlekedés
2017 november 21., 13:27
comments 149

Egy korszak lezárul, a MÁV átlép a negyedik dimenzióba: a vasúttársaság 2018-ban már nem nyomtatja ki a menetrendjét. Aki mégis nagyon-nagyon szeretne papíron böngészni, az azért pdf-ben letöltheti, és magának akár ki is nyomtathatja a táblázatokat.

A Fonódó blog derítette ki, hogy amiről régóta pletykálnak, idén tényleg valósággá válik, és az évtizedes hagyományt megszakítva a MÁV leáll a könyvnyomtatással. A blog érdeklődésére azt a választ kapta, hogy:

Egy 2014-ben végzett utaselégedettségi vizsgálat szerint az utazók mindössze 1,5 százaléka tájékozódik már csak a menetrendkönyvből. A nemzetközi tendencia is ennek megfelelő: a Német Vasút 2008/2009-ben, az Osztrák Vasút 2011/2012-ben szüntette meg a nyomtatott menetrendkönyvet.

De minden modern utas nyugodjon meg, mivel:

A menetrendkönyvek szerepét az elektronikus utastájékoztató csatornák mellett a jelenleginél hangsúlyosabban és szélesebb körben megjelenő vonali menetrendek veszik át. Továbbra is biztosított lesz a vasúti menetrend belföldi közszolgáltatási tartalmának naprakész elérhetősége és letölthetősége az Elvirában és a MÁV-csoport honlapján.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.