Tarlós tovább támadja korábbi kerületét és annak fideszes vezetőjét

Budapest
2017 november 22., 07:56
comments 56

Valamiért beragadt a főpolgármesternek a korábban általa irányított Óbuda. Az Index írta meg, hogy Tarlós István a fővárosi közgyűlés múlt hét pénteki ünnepi ülésén ismét nekiment Óbudának, illetve Bús Balázs polgármesternek, mint "érdekes és egyelőre nehezen megmagyarázható kivételnek" a kerületek között. 

A hivatalos összefoglaló szerint Tarlós egészen nevetséges ok miatt hozta fel negatív példaként Óbudát, miközben megköszönte a polgármesterek többségének az együttműködést. 

"Érdekes és egyelőre nehezen megmagyarázható kivétel ez alól a III. kerület, amely 2010 óta sok támogatást kapott a fővárostól, de valamilyen okból az óbudaiak erről évek óta nem értesülhetnek a helyi újságból". 

Az Index megkeresésére a kerület sajtóosztálya azt válaszolta, hogy:

„Nem tudjuk pontosan, mire gondol főpolgármester úr, eddig ilyen jellegű panasz nem érkezett. Az újság szerkesztősége igyekszik mindenről tájékoztatni.”

A kerület mostani vezetője, Bús Balázs 2002 és 2006 között Tarlós alpolgármestere volt. Sokáig nem jelezte semmi, hogy feszült lenne a viszonyuk. 

Tarlós és Óbuda románcát két ügy árnyékolta be. Ebben a kerületben büntették meg a főpolgármester szabálytalanul közlekedő feleségét, ami után Tarlós harcot hirdetett a közterületesek kamerái ellen. Ami komolyabb ügy, az a római parti mobilgát. Az óbudai önkormányzat ugyanis más megoldást keres a főváros által támogatott, közvetlen Duna-parti nyomvonal helyett, és erről népszavazást is kiiratna. Ez nem tetszik a főpolgármesternek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt