Tarlós tovább támadja korábbi kerületét és annak fideszes vezetőjét

Valamiért beragadt a főpolgármesternek a korábban általa irányított Óbuda. Az Index írta meg, hogy Tarlós István a fővárosi közgyűlés múlt hét pénteki ünnepi ülésén ismét nekiment Óbudának, illetve Bús Balázs polgármesternek, mint "érdekes és egyelőre nehezen megmagyarázható kivételnek" a kerületek között. 

A hivatalos összefoglaló szerint Tarlós egészen nevetséges ok miatt hozta fel negatív példaként Óbudát, miközben megköszönte a polgármesterek többségének az együttműködést. 

"Érdekes és egyelőre nehezen megmagyarázható kivétel ez alól a III. kerület, amely 2010 óta sok támogatást kapott a fővárostól, de valamilyen okból az óbudaiak erről évek óta nem értesülhetnek a helyi újságból". 

Az Index megkeresésére a kerület sajtóosztálya azt válaszolta, hogy:

„Nem tudjuk pontosan, mire gondol főpolgármester úr, eddig ilyen jellegű panasz nem érkezett. Az újság szerkesztősége igyekszik mindenről tájékoztatni.”

A kerület mostani vezetője, Bús Balázs 2002 és 2006 között Tarlós alpolgármestere volt. Sokáig nem jelezte semmi, hogy feszült lenne a viszonyuk. 

Tarlós és Óbuda románcát két ügy árnyékolta be. Ebben a kerületben büntették meg a főpolgármester szabálytalanul közlekedő feleségét, ami után Tarlós harcot hirdetett a közterületesek kamerái ellen. Ami komolyabb ügy, az a római parti mobilgát. Az óbudai önkormányzat ugyanis más megoldást keres a főváros által támogatott, közvetlen Duna-parti nyomvonal helyett, és erről népszavazást is kiiratna. Ez nem tetszik a főpolgármesternek.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.