Csütörtöktől karácsony: kezdi a kormány az Erzsébet-utalványok postázását

Fotó: MTI Fotó/Balogh Zoltán

Ünnepi sajtótájékoztatón jelentette be Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára, hogy csütörtökön megkezdi a kormány a 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványok kézbesítését a nyugdíjasoknak. 

Az MTI beszámolója szerint 2,7 millió nyugdíjas kapja majd meg az utalványokat, amikkel 2018 végéig vásárolhatnak boltban és vehetnek belőle meleg ételt.

"Magyarország sokat köszönhet a nyugdíjasoknak, ezért a kormány az idősek iránti tisztelet jeleként ezzel az utalvánnyal is meg akarja köszönni az elmúlt évtizedekben végzett munkájukat" 

- mondta Rétvári, aki szerint igazi nemzeti siker ez, hiszen a prosperáló magyar gazdaság teszi lehetővé, hogy ha csak ilyen szerényen is, de a következő generációk visszaadjanak valamit azért a rengeteg munkáért, amit a ma nyugdíjasai országunkért elvégeztek. 

Tavaly több mint 50 ezren csak az ünnepek alatt kapták meg a megérdemelt utalványokat, ez még egyszer aligha fordulhat elő, így idén már időben útnak indulnak az utalványokkal felpakolt postások. 

Rétvári a sajtótájékoztatón a biztonság kedvéért még azt is megmutatta, hogyan választhatóak szét a perforáció mentén az 1000 és 2000 forintos címletek. 

Összesen 25 jogcím alapján kézbesítik az Erzsébet-utalványokat, így például az öregségi, az özvegyi, vagy a szülői nyugdíj, árvaellátás, baleseti hozzátartozói nyugellátás, korhatár előtti ellátás, rokkantsági ellátás, rehabilitációs ellátás, baleseti járadék, fogyatékossági támogatás alapján.   

Ha a kézbesítés sikertelen, 10 napig a postán is átvehetőek a személyre szóló utalványok, amiket közeli hozzátartozó is átvehet. A kormány nagyon bízik abban, hogy a 10 ezer forintos juttatások segítséget jelent a karácsonyi készülődésben, vagy az ajándékvásárlásban.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.