Csütörtöktől karácsony: kezdi a kormány az Erzsébet-utalványok postázását

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Fotó: MTI Fotó/Balogh Zoltán

Ünnepi sajtótájékoztatón jelentette be Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára, hogy csütörtökön megkezdi a kormány a 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványok kézbesítését a nyugdíjasoknak. 

Az MTI beszámolója szerint 2,7 millió nyugdíjas kapja majd meg az utalványokat, amikkel 2018 végéig vásárolhatnak boltban és vehetnek belőle meleg ételt.

"Magyarország sokat köszönhet a nyugdíjasoknak, ezért a kormány az idősek iránti tisztelet jeleként ezzel az utalvánnyal is meg akarja köszönni az elmúlt évtizedekben végzett munkájukat" 

- mondta Rétvári, aki szerint igazi nemzeti siker ez, hiszen a prosperáló magyar gazdaság teszi lehetővé, hogy ha csak ilyen szerényen is, de a következő generációk visszaadjanak valamit azért a rengeteg munkáért, amit a ma nyugdíjasai országunkért elvégeztek. 

Tavaly több mint 50 ezren csak az ünnepek alatt kapták meg a megérdemelt utalványokat, ez még egyszer aligha fordulhat elő, így idén már időben útnak indulnak az utalványokkal felpakolt postások. 

Rétvári a sajtótájékoztatón a biztonság kedvéért még azt is megmutatta, hogyan választhatóak szét a perforáció mentén az 1000 és 2000 forintos címletek. 

Összesen 25 jogcím alapján kézbesítik az Erzsébet-utalványokat, így például az öregségi, az özvegyi, vagy a szülői nyugdíj, árvaellátás, baleseti hozzátartozói nyugellátás, korhatár előtti ellátás, rokkantsági ellátás, rehabilitációs ellátás, baleseti járadék, fogyatékossági támogatás alapján.   

Ha a kézbesítés sikertelen, 10 napig a postán is átvehetőek a személyre szóló utalványok, amiket közeli hozzátartozó is átvehet. A kormány nagyon bízik abban, hogy a 10 ezer forintos juttatások segítséget jelent a karácsonyi készülődésben, vagy az ajándékvásárlásban.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.