Szijjártó: A miniszterelnök minden külföldi útjának jó oka van

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Brüsszeli sajtótájékoztatóján a külgazdasági és külügyminisztert többek között arról kérdezték, van-e protokoll arra, hogy Orbán Viktor külföldi útjai közül van-e tájékoztatás vagy nincs.

Ez azért merült fel, mert Orbánnak 2014 óta ötből három olyan svájci útja is volt, aminek a hivatalos kormányzati kommunikációban semmi nyoma nem volt. Az ilyen utakat ugyanis a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezi, és Orbán sajtófőnöke, Havasi Bertalan utólag sem magyarázta meg megfelelően az utakat.

Szijjártó Péter a kérdésre azt mondta, a hivatalos kommunikációt a Miniszterelnöki Kabinetiroda, illetve a miniszterelnök sajtósai döntik el.

„Miniszterelnök úr minden külföldi útjának jó oka van, és az szerintem nehezen elvitatható, hogy a miniszterelnöknek az egyik feladata az, hogy külföldön képviselje az országot, és hogyha külföldön kell bizonyos tárgyalásokat lefolytatni, akkor azokat folytassa le külföldön”

– mondta Szijjártó.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.