Szijjártó: A miniszterelnök minden külföldi útjának jó oka van

POLITIKA
2017 november 24., 14:05

Brüsszeli sajtótájékoztatóján a külgazdasági és külügyminisztert többek között arról kérdezték, van-e protokoll arra, hogy Orbán Viktor külföldi útjai közül van-e tájékoztatás vagy nincs.

Ez azért merült fel, mert Orbánnak 2014 óta ötből három olyan svájci útja is volt, aminek a hivatalos kormányzati kommunikációban semmi nyoma nem volt. Az ilyen utakat ugyanis a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezi, és Orbán sajtófőnöke, Havasi Bertalan utólag sem magyarázta meg megfelelően az utakat.

Szijjártó Péter a kérdésre azt mondta, a hivatalos kommunikációt a Miniszterelnöki Kabinetiroda, illetve a miniszterelnök sajtósai döntik el.

„Miniszterelnök úr minden külföldi útjának jó oka van, és az szerintem nehezen elvitatható, hogy a miniszterelnöknek az egyik feladata az, hogy külföldön képviselje az országot, és hogyha külföldön kell bizonyos tárgyalásokat lefolytatni, akkor azokat folytassa le külföldön”

– mondta Szijjártó.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.