A török sajtó szerint a magyar vámosok feltartóztattak 400 török kamiont

Fatih Sener, a Nemzetközi Áruszállító Szövetség isztambuli vezetője szerint a magyar hatóságok nagyjából 400 török kamiont nem engednek be Magyarországra. A törökök szerint a magyar hatóságok valamiért nem hajlandóak kiállítani a határátlépéshez szükséges dokumentumokat.

A törökök szerint a 400 kamionból 80 eleve Magyarországra jönne, a maradék pedig tovább nyugatra, elsősorban Németországba. A Magyarországot célzó kamionok már a román határon várakoznak a belépésre, a maradék 320 pedig a Törökország európai részén lévő Edirne környékén, a bolgár határon várakoznak arra, hogy egyáltalán az EU-ba beléphessenek.

A török média szerint rég húzódik egy vita a magyar adóhatóság és a török szállítócégek között arról, hogy vethet-e ki adót EU-tagállam a területén áthaladó török kamionokra. Ez lehet a fennakadás oka is, de Sener szerint Magyar Levente, a Külügyminisztérium államtitkára korábban ígéretet tett arra, hogy a magyar hatóságok az év végéig mindenképpen ellátják majd a török kamionokat a belépéshez szükséges dokumentumokkal. (Daily Sabah)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.