Szigorították a 12 év alattiak ellen elkövetett szexuális erőszak büntetését

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Kedden a parlamentben szigorították a 12 évnél fiatalabb áldozatok elleni szexuális erőszak büntetési tételét. Ezentúl 5-től 15 évig terjedő börtön jár annak, aki olyan sértett ellen követi el a bűncselekményt, aki az elkövető felügyelete, gondozása, nevelése alatt áll. Eddig ha ilyen esetekben az áldozat beleegyezett a szexuális együttlétbe, akkor 10 év lehetett a legsúlyosabb büntetés.

A Kúria már hozott egy olyan jogegységi határozatot, ami 15 évre emelte a kiszabható büntetést minden esetben, ha 12 éven aluli az áldozat, de ezt az Alkotmánybíróság megsemmisítette, mert a bírói szervezet túllépett a hatáskörén. Most a parlament érvényesítette a Kúria akaratát. A módosítást fideszes képviselők kezdeményezték.

Szocialista javaslatra 20 évre növelték a legsúlyosabb kiszabható büntetést abban az esetben, ha a 12 éven aluli áldozatot testi fenyegetéssel, vagy védekezésre képtelen állapotát kihasználva, illetve több elkövető esetén azonos alkalommal, egymás tevékenységéről tudva követik el. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.