Egy diáklány a gyűlölet-bűncselekményekről tartott előadást az iskolájában, majd a tanára benyögte, hogy Soros

POLITIKA
2017 november 29., 15:23
comments 468

Az Amnesty International írt egy posztot a saját weboldalán arról, hogy nyári táborukban részt vett egy diáklány, aki később újra megkereste a szervezetet, hogy az egyik, a táborban megismert témáról, a gyűlölet-bűncselekményekről szeretne kiselőadást tartani az iskolai osztálya előtt. Az Amnesty munkatársai igyekeztek is segítséget nyújtani az előadáshoz, odaadtak többek közt egy rövid videót is, ami az Amnesty egyik kampányához kapcsolódva beszél a gyűlölet-bűncselekményekről.

„Levetítettem a videót, amit beszéltünk, majd a tanárom kijött a táblához, és megkérdezte a többiektől, hogy tudják-e, ki támogatja az Amnestyt. Mélységes csönd, senki nem válaszol, mire a tanárom megszólal, hogy a Soros alapítvány. Valami olyasmit fűzött hozzá, nem kevés szarkazmussal, hogy el lehet ezen is gondolkodni, ez a másik oldala a dolognak”

- írta az Amnestynek a 11. osztályos lány, akit elmondása szerint nagyon meglepett a tanára reakciója, mert azt gondolta, a kiselőadásával volt valami gond. „Mi volt ez? Annyira nem értem. Főleg úgy, hogy az Amnestyről a videón kívül nem is beszéltem, Sorosról meg nyilván végképp nem. Mindenben nagyon figyeltem arra, hogy köze ne legyen a politikához, akármennyire is.”

A lány egy jó nevű, vidéki egyházi gimnáziumba jár, ahol nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy elkerüljék a politikát a tanórákon. „Az egyik barátnőm délután azt mondta, hogy már csak a téma magában is kockázatvállalás, mivel sokan nem tudnak elvonatkoztatni bizonyos dolgoktól, mikor erről van szó. Lehet, hogy csak én vagyok naiv, és hittem azt, hogy ezt mindenféle kockázat nélkül tudom előadni?”

Az Amnesty azt írta, azóta is kapcsolatban állnak a diákkal, köszönik a bátor kiállását, és igyekeznek azon dolgozni, hogy a tanárához is tudjanak szólni. (Amnesty.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.