Az Origo azt írta, „lehet”, hogy Róna Péternek köze van a Momentumhoz, de hülyeséggel érvelt, és a pert el is vesztette

Média
2017 november 30., 15:50
comments 71

„Lehet, hogy Róna Péternek köze van a Momentum titkolt irodájához” – írta az Origo, azt állítva, hogy a Momentum pártközpontja nem is a VII. kerületi pincehelyiség, hanem egy titokban használt 130 m2-es, 3 szobás lakás a Bajcsy-Zsilinszky úton, és azt az LMP-közeli szakembertől bérlik. Ez nem igaz, Rónának van egy ennél kisebb lakása, de abban ő lakik.

Az Origót védő Kontra-Végső Judit azzal érvelt, ők „meglévő sajtóértesülésből dolgoztak”, és leírták azok Róna általi tagadását is. „Két álláspontot ütköztettünk. A sajtó feladata az álláspontok ütköztetése” – mondta Kontra-Végső, aki szerint ők csak az igazságot próbálták kideríteni.

A Rónát védő Schiffer András viszont elmondta, hogy nem értesülés kérdése, kié egy ingatlan, hanem nyilvános adatbázisból ellenőrizhető ténykérdés, így nincs is relevanciája, hogy Róna Péter éppen cáfol-e vagy nem.

Bérces Renáta bíró a felperes érveit fogadta el, és az Origót helyreigazítás közlésére kötelezte. Mondván, az „újságíró” nem szabadulhat a valóság feltárásának kötelezettsége alól azzal, hogy a címben elhelyez egy „lehet” szócskát és a végén említést tesz a cáfolatról. (MNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.