A jó szülő boldog?

hirdetés
2017 december 05., 06:17
comments 13
ad

Magyarországon minden második házasság válással végződik, és ebben az adatban az együttélések statisztikája nem is szerepel. Az esetek kétharmadában a gyerekek édesanyjukkal élnek tovább, a megosztott elhelyezés úgy tűnik, hazánkban még nem bevett szokás.

via GIPHY

Az elképesztő magas válási számokból is adódik, hogy elvált szülőként párt keresni ma már teljesen természetes, az újrakezdésre pedig mindig van esély. Az első, kifejezetten egyedülálló szülők igényeire szabott társkereséső, a Padaam.com felméréséből* kiderült: a nők és férfiak 90%-a számára ilyenkor az a legfontosabb, hogy az új párjukkal ne kövessék el korábbi hibáikat.

De vajon sima vagy rögös út vezet az új boldogsághoz?

Kihívások a társkeresésben

Az előző kapcsolat tanulságait levonva sokan újra belevetnék magukat a párkeresésbe. Ám a többség számára mégsem megy ez olyan könnyen, ugyanis egy egyedülálló szülő számára nem kis nehézséget
jelent, hogy a korban hozzájuk illő emberek nagy része foglalt és a gyerekek miatt rugalmatlan az időbeosztásuk.

via GIPHY


A Padaam felméréséből az is kiderült, hogy nagyban segíti az ismerkedést és növeli a randi esélyét, ha a másik fél számára sem ismeretlenek a gyerekneveléssel járó kötelezettségek, sajátosságok. Arra a kérdésre, hogy miért keresnek új párt, a nőknek és a férfiaknak is több mint fele azt válaszolta, hogy egy megbízható társ reményében. További 40% az igazit szeretné megtalálni, futó kalandok után csak 7% kutat. A felmérés egy fontos kérdésben rácáfolt az előítéletekre, ugyanis elenyésző azoknak az aránya, akik kifejezetten azért vágnak bele újra a párkeresésbe, mert új apukát vagy anyukát szeretnének találni gyerekeik számára.

via GIPHY

Kapcsolat új alapokon

Vajon az újrakezdés egyúttal azt is jelenti, hogy hátat fordítunk a múltnak? A kutatás szerint egyáltalán nem. Az egyedülálló szülők nagy része teljesen természetesnek tartja, hogy új családot alapítson, a felmérésben részt vevők harmada azt is el tudja képzelni, hogy közös gyereket is vállal az új társsal. De sokan élnek tovább patchwork családként. Attól, hogy a gyerekek és az új pár esetleg nem fogadják majd el egymást csak nagyon kevesen tartanak.

via GIPHY

Van tehát élet a veszekedésen, a szétköltözésen és a váláson túl, akkor is, ha egy ideig egyedülálló szülőként kell folytatnod. A Padaam.com pedig abban segít, hogy gyerekes újrakezdőként is teljes, boldog életet élhess.

*A felmérés a Padaam.com megbízásából készült 509 fő részvételével online panelen lekérdezve, 2017 novemberében. A kitöltők mindannyian egyedülálló szülők, és épp párt keresnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.