Végrehajtást rendelt el a NAV a Matolcsy-alapítványok ingatlanos cégénél

Épp kedd reggel járta be a magyar sajtót, hogy a Nemzeti Bank alapítványainak vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. luxuslakásokat is tervez abba a lakónegyedbe, amit a tavaly 17 milliárd forintért megvásárolt Váci úti telken, a volt csavargyár területén terveznek.

Azt persze csak remélhetjük, hogy az ingatlanfejlesztéssel körültekintőbben járnak majd el, mint a közterheik fizetésével, a zrt.-vel szemben ugyanis a cégnyilvántartás szerint november 28-án

végrehajtást rendelt el a NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának Hátralékkezelési Osztálya.

Nem ez az első alkalom, hogy a Matolcsy-alapítványokhoz kötődő cégeknek meggyűlik a bajuk a törvénnyel: 2016-ban a Magyar Nemzeti Bank tőzsdézéseiről elhíresült alapítványi cége, a Ferida ellen kezdeményezett végrehajtást a NAV, mert a cégnek a NAV Szociális Hozzájárulási Adó-számláján egy adminisztratív hiba miatt 1 millió 26 ezer forint adótartozása halmozódott fel.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.