Végrehajtást rendelt el a NAV a Matolcsy-alapítványok ingatlanos cégénél

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Épp kedd reggel járta be a magyar sajtót, hogy a Nemzeti Bank alapítványainak vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. luxuslakásokat is tervez abba a lakónegyedbe, amit a tavaly 17 milliárd forintért megvásárolt Váci úti telken, a volt csavargyár területén terveznek.

Azt persze csak remélhetjük, hogy az ingatlanfejlesztéssel körültekintőbben járnak majd el, mint a közterheik fizetésével, a zrt.-vel szemben ugyanis a cégnyilvántartás szerint november 28-án

végrehajtást rendelt el a NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának Hátralékkezelési Osztálya.

Nem ez az első alkalom, hogy a Matolcsy-alapítványokhoz kötődő cégeknek meggyűlik a bajuk a törvénnyel: 2016-ban a Magyar Nemzeti Bank tőzsdézéseiről elhíresült alapítványi cége, a Ferida ellen kezdeményezett végrehajtást a NAV, mert a cégnek a NAV Szociális Hozzájárulási Adó-számláján egy adminisztratív hiba miatt 1 millió 26 ezer forint adótartozása halmozódott fel.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.