Végrehajtást rendelt el a NAV a Matolcsy-alapítványok ingatlanos cégénél

gazdaság
2017 december 05., 08:48
comments 29

Épp kedd reggel járta be a magyar sajtót, hogy a Nemzeti Bank alapítványainak vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. luxuslakásokat is tervez abba a lakónegyedbe, amit a tavaly 17 milliárd forintért megvásárolt Váci úti telken, a volt csavargyár területén terveznek.

Azt persze csak remélhetjük, hogy az ingatlanfejlesztéssel körültekintőbben járnak majd el, mint a közterheik fizetésével, a zrt.-vel szemben ugyanis a cégnyilvántartás szerint november 28-án

végrehajtást rendelt el a NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának Hátralékkezelési Osztálya.

Nem ez az első alkalom, hogy a Matolcsy-alapítványokhoz kötődő cégeknek meggyűlik a bajuk a törvénnyel: 2016-ban a Magyar Nemzeti Bank tőzsdézéseiről elhíresült alapítványi cége, a Ferida ellen kezdeményezett végrehajtást a NAV, mert a cégnek a NAV Szociális Hozzájárulási Adó-számláján egy adminisztratív hiba miatt 1 millió 26 ezer forint adótartozása halmozódott fel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.