Páva Zsolt szerint Soros a pécsi választásba is be akar avatkozni

politika
2017 december 06., 12:10
comments 187

Páva Zsolt, Pács polgármestere hosszú interjút adott a Rádió1-nek. Beszélt az MNB-féle Bogányi-csodazongoráról, aminek megvásárlására 3 millió forintot gyűjtöttek a pécsiek közadakozásból. Ez a pénz végül nem volt elég a zongorára, de azt megkapták ingyen, a 3 milla meg elment a szuperhangszer szállítására és hangolására.

Emellett beszélt Soros Györgyről is, aki Páva szerint a pécsi választást is befolyásolni akarja azzal, hogy 130 millió forinttal támogat az alapítványán keresztül egy pécsi civilszervezetet. A polgármester szerint ebből a pénzből egy olyan központ jön majd létre a városban, amiben a Soros-terv megvalósításáért dolgoznak.

Az emberség erejével elnevezésű alapítvány egyébként a dunántúli régi civilszférájának megerősítésére kapott pénzt.

„Mindebből nem kérünk. A jövő héten esedékes közgyűlésen a képviselők elé kerül majd egy nyilatkozat, amelynek elfogadásával kifejezzük a tiltakozásunkat Soros György helyi ügyekbe való beavatkozása miatt, s a pécsi polgárokat is arra kérem, határozottan utasítsák el ezt.”

Közben Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere a TV2-n sorosozott egy jót, úgy tűnik tehát, hogy a kormányzati kommunikáció legújabb iránya ez, hogy vidéki polgármesterek kezdenek aggódni, hogy a 87 éves milliárdos majd bizonyára épp az ostffyasszonyfai, öregcsertői, pornóapáti vagy kaposvári választást akarja majd befolyásolni. (Bama)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.