Nyomoz a NAV a diákokat ingyen dolgoztató fideszes polgármester ellen

bűnügy
2017 december 09., 15:07
comments 73

A Zoom.hu-nak számolt be arról Magyarország legnagyobb feljelentője, Tényi István, hogy a NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága nyomoz Szilhalom fideszes polgármesterének az ügyében. 

Bóta Józsefről november végén írta meg a Magyar Nemzet, hogy a településen működő Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskola diákjait dolgoztatta saját éttermeiben ingyen. A tanulók hivatalosan szakmai gyakorlaton vettek részt, de volt, hogy a maximális 7-8 óránál tovább tartott a munka. A lap szerint Bóta helyei felvették a tanulószerződés után járó állami normatívát és az alapanyagok után járó költségtérítést is. 


Később kiderült, hogy Bóta József még uniós forrásokat is igényelt és kapott foglalkoztatásra. Az Európai Unió Gazdaságfejlesztési és Innovációs Programjának forrásaiból 29 millió landolt nála, annak ellenére, hogy korábban az Egri Törvényszég Cégbírósága eltiltotta a cégvezetéstől is. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.