Teljesen kiakadt az edző, hogy szegény magyar focistáknak decemberben kell játszaniuk, és sáros lesz a mezük

futball
2017 december 10., 15:32
comments 139

Edző helyett aggódó nagymamává vált Horváth Ferenc, a Balmazújváros mestere a tegnapi meccsük után. Az NBI egyik újonca otthon játszott kiesési rangadót a Mezőkövesddel, pazar 0-0-s meccs volt, ezzel a vendégek utolsók maradtak, a Balmaz utolsó előtti. 

link Forrás

A pálya tényleg minősítheteten állapotban volt.

link Forrás

De. A Balmazújváros felújított stadionját tavaly nyáron adták át. Tiba István, fideszes képviselő, a klub elnöke akkor azt mondta, hogy „2017-től elvárás lesz a profi kluboknál, hogy a pályák fűthetőek legyenek – ezzel lecsökkentve a téli holtszezon hosszát – , ezért a felújításnál ezt is szem előtt tartották.” Ehhez képest már februárban el kellett halasztani meccset, mert nem kapcsolták be a talajt átmelegítő rendszert, annak működtetése ugyanis túl drága. Most még csak nem is fagyott, de a pálya alácsövezése láthatóan totálisan csődött mondott, kis tavacskák alakultak ki a gyepszőnyegen. 

A pályafűtésre, vizet elvezető alácsövezésre 73 millió forintot költöttek.

A tavaly nyári avatón ott volt Lázár János is, aki egyébként nem szereti a focit. Tiba István ekkor azt mondta, mindenki büszke lehet a stadionra, minden fillér jó helyre ment. 

link Forrás

A mostani idénytől egyébként az MLSZ tényleg kötelezővé tette a pályafűtést, alácsövezést, mert le akarták rövidíteni a téli szünetet. Ehhez képest hosszabb lett a pihenő. 

A magyar bajnokság december 9-én fejeződött be, február 24-én folytatódik. Néhány példa a környékről, ahol nem költöttek közpénzeket arra, hogy gyepfűtés legyen a stadionokban.  

  • Ausztria: utolsó forduló: december 17. - első: február 3.
  • Lengyelország: utolsó forduló: december 18. - első: február 10.
  • Csehország: utolsó forduló: december 3 - első: február 17.
  • Dánia: utolsó forduló: december 11. - első február 11.
  • Belgium: utolsó forduló: december 27. - első: január 19.
  • Hollandia: utolsó forduló: december 24. - első január 19.
  • Horvátország: utolsó forduló: december 17 - első: február 10.
  • Szlovákia: utolsó forduló: december 10. - első: február 17.
  • Szerbia: utolsó forduló: december 13. - első: február 17.
  • Szlovénia: utolsó forduló: december 10. - első: február 24.
  • Románia: utolsó forduló: december 18. - első február 3.

Vagyis csak Szlovéniában fejeződik be olyan hamar az idény, és kezdődik olyan későn a tavasz, mint nálunk. De elköltöttünk erre stadiononként 70-90 millió forintot. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.