Itt a teljes videó arról, ahogy Borbély Alexandra zokogva átveszi a legjobb európai színésznőnek járó díjat

Berlinben vehette át a legjobb színésznőnek járó Európai Filmdíjat Borbély Alexandra, aki Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjében Máriát játszotta. A szombati eseményről most került csak ki a teljes felvétel. 

A felvidéki színésznő párja, Nagy Ervin mellett ülve a meghatódottságtól már a nevének bejelentéskor szinte sokkot kapott, majd - ahogy az Indexnek elmesélte - szinte transzban ment ki a színpadra. Volt ugyan előre megírt szövege, de azt képtelen volt felolvasni. Ez volt az első díja filmszerepért, könnyeit nem tudta megállítani. Vele sírt a nézőtéren ülő rendező, Enyedi Ildikó is, akinek megköszönte a díjat. Ahogyan a szüleinek is, akik támogatták a bolond öteltét, hogy színésznő legyen.

A testről és lélekről februárban a Berlinalén megkapta az Arany Medvét, Borbély Alexendrát ott azért nem díjazták, mert nem akartak egy filmnek két díjat adni. A filmet jelöli Magyarország az Oscar-díjra. 

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.