Itt a teljes videó arról, ahogy Borbély Alexandra zokogva átveszi a legjobb európai színésznőnek járó díjat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Berlinben vehette át a legjobb színésznőnek járó Európai Filmdíjat Borbély Alexandra, aki Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjében Máriát játszotta. A szombati eseményről most került csak ki a teljes felvétel. 

A felvidéki színésznő párja, Nagy Ervin mellett ülve a meghatódottságtól már a nevének bejelentéskor szinte sokkot kapott, majd - ahogy az Indexnek elmesélte - szinte transzban ment ki a színpadra. Volt ugyan előre megírt szövege, de azt képtelen volt felolvasni. Ez volt az első díja filmszerepért, könnyeit nem tudta megállítani. Vele sírt a nézőtéren ülő rendező, Enyedi Ildikó is, akinek megköszönte a díjat. Ahogyan a szüleinek is, akik támogatták a bolond öteltét, hogy színésznő legyen.

A testről és lélekről februárban a Berlinalén megkapta az Arany Medvét, Borbély Alexendrát ott azért nem díjazták, mert nem akartak egy filmnek két díjat adni. A filmet jelöli Magyarország az Oscar-díjra. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.