Itt a teljes videó arról, ahogy Borbély Alexandra zokogva átveszi a legjobb európai színésznőnek járó díjat

2017 december 12., kedd 21:42
98

Berlinben vehette át a legjobb színésznőnek járó Európai Filmdíjat Borbély Alexandra, aki Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjében Máriát játszotta. A szombati eseményről most került csak ki a teljes felvétel.

A felvidéki színésznő párja, Nagy Ervin mellett ülve a meghatódottságtól már a nevének bejelentéskor szinte sokkot kapott, majd - ahogy az Indexnek elmesélte - szinte transzban ment ki a színpadra. Volt ugyan előre megírt szövege, de azt képtelen volt felolvasni. Ez volt az első díja filmszerepért, könnyeit nem tudta megállítani. Vele sírt a nézőtéren ülő rendező, Enyedi Ildikó is, akinek megköszönte a díjat. Ahogyan a szüleinek is, akik támogatták a bolond öteltét, hogy színésznő legyen.

A testről és lélekről februárban a Berlinalén megkapta az Arany Medvét, Borbély Alexendrát ott azért nem díjazták, mert nem akartak egy filmnek két díjat adni. A filmet jelöli Magyarország az Oscar-díjra.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt