Gabriel García Márquez 27 000 oldalnyi írását tették nyilvánosan elérhetővé

irodalom
2017 december 13., 12:28
comments 23

A Gabriel García Márquez-archívum tulajdonosa, a Texasi Egyetem szabadon hozzáférhetővé tette az elhunyt kolumbiai író anyagaiból álló gyűjtemény kb. felét, vagyis 27 ezer oldalnyi kéziratot, publikált és még nem publikált munkát, kutatási anyagot, fotót, jegyzetet, tudósítást, színdarabot és hanganyagot.

photo_camera Gabriel García Márquez 2007. november 23-án. Fotó: Ivan Garcia / AFP

Az oldalon angol és spanyol nyelvű iratok is megtalálhatók. Egyelőre nem találtam meg a későbbi Nobel-díjas író 1957-es magyarországi tudósítását, de mindenkinek jó kutakodást kívánok! (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.