Maradhat a foszfát a kebabban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A kebabhoz adott foszfáttartalmú adalékanyagok engedélyezését ellenző határozati javaslat nem kapta meg a szükséges 376 szavazatot – közölte az Európai Parlament.

Tehát maradhat a foszfát a kebabban, megmenekültek a tök részeg emberek, akik így továbbra is ébredhetnek arra vasárnap, hogy akár ehettek is előző este egy gyrosnak mondott kebabot!

Fotó: Robert Schlesinger / Picture-Alliance / AFP

Ennek értelmében az Európai Bizottság engedélyt adhat arra, hogy különböző foszfátokat (ún. di-, tri-, és polifoszfátokat, amiknek a jelzése E 338-tól 452-ig terjed) lehessen használni a csirke, marha, bárány és borjúhúsban. Az Európai Bizottság szerint erre azért van szükség, hogy a különféle típusú húsokat egységesen lehessen sütni és fagyasztani.

Az ezt ellenző, a Környezetvédelmi Bizottság által benyújtott javaslatot 373/272 arányban leszavazták. A bizottság egészségügyi aggodalmak miatt mindenképp megvárta volna az engedélyezést az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal vizsgálati eredményeinek nyilvánosságra hozataláig.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.