Maradhat a foszfát a kebabban

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A kebabhoz adott foszfáttartalmú adalékanyagok engedélyezését ellenző határozati javaslat nem kapta meg a szükséges 376 szavazatot – közölte az Európai Parlament.

Tehát maradhat a foszfát a kebabban, megmenekültek a tök részeg emberek, akik így továbbra is ébredhetnek arra vasárnap, hogy akár ehettek is előző este egy gyrosnak mondott kebabot!

Fotó: Robert Schlesinger / Picture-Alliance / AFP

Ennek értelmében az Európai Bizottság engedélyt adhat arra, hogy különböző foszfátokat (ún. di-, tri-, és polifoszfátokat, amiknek a jelzése E 338-tól 452-ig terjed) lehessen használni a csirke, marha, bárány és borjúhúsban. Az Európai Bizottság szerint erre azért van szükség, hogy a különféle típusú húsokat egységesen lehessen sütni és fagyasztani.

Az ezt ellenző, a Környezetvédelmi Bizottság által benyújtott javaslatot 373/272 arányban leszavazták. A bizottság egészségügyi aggodalmak miatt mindenképp megvárta volna az engedélyezést az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal vizsgálati eredményeinek nyilvánosságra hozataláig.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.