Maradhat a foszfát a kebabban

A kebabhoz adott foszfáttartalmú adalékanyagok engedélyezését ellenző határozati javaslat nem kapta meg a szükséges 376 szavazatot – közölte az Európai Parlament.

Tehát maradhat a foszfát a kebabban, megmenekültek a tök részeg emberek, akik így továbbra is ébredhetnek arra vasárnap, hogy akár ehettek is előző este egy gyrosnak mondott kebabot!

Fotó: Robert Schlesinger / Picture-Alliance / AFP

Ennek értelmében az Európai Bizottság engedélyt adhat arra, hogy különböző foszfátokat (ún. di-, tri-, és polifoszfátokat, amiknek a jelzése E 338-tól 452-ig terjed) lehessen használni a csirke, marha, bárány és borjúhúsban. Az Európai Bizottság szerint erre azért van szükség, hogy a különféle típusú húsokat egységesen lehessen sütni és fagyasztani.

Az ezt ellenző, a Környezetvédelmi Bizottság által benyújtott javaslatot 373/272 arányban leszavazták. A bizottság egészségügyi aggodalmak miatt mindenképp megvárta volna az engedélyezést az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal vizsgálati eredményeinek nyilvánosságra hozataláig.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.