Lázár szerint nem vall jó ízlésre, és nem volt méltó egy fideszeshez, hogy Pócs János kitette a Soros-disznós fotót

POLITIKA
2017 december 14., 14:12
comments 176

Lázár Jánost a Kormányinfón megkérdezték arról, lájkolta volna-e azt az „Ő VOLT A SOROS!!!” feliratú döglött disznóról készült fotót, amit Pócs János kitett a Facebook-oldalára.

link Forrás

A miniszter azt mondta, nem, mert nem tetszik neki, nem méltó egy fideszes képviselőhöz. Pócsot nagyon sikeres és nagyon jó harcosnak és harcostársnak nevezte, de azt mondta, ez nem volt olyan dolog, ami jó ízlésre vallana, és nem volt méltó a fideszesekhez.

Ezzel gyakorlatilag elismerte, hogy Pócs János Soros Györgyre utalt a képpel, holott maga Pócs ezt letagadta, Gulyás Gergely fideszes frakcióvezető pedig azt mondta, Soros-kampány folyik Pócs ellen, szándékosan félremagyarázzák a képet a „SOROS” feliratú disznóról.

Lázárt azonban megdöbbenti, hogy a Jobbik rasszizmusán és antiszemitizmusán simán túllépnek egyesek, „más esetben”, azaz például Pócsnál, ezen fennakadnak. Tehát – bár így nem mondta ki, de – az értékelése szerint Pócs akciója antiszemita volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.