Döbbenet: a médiahatóság megbírságolta a Magyar Hírlap melegellenes gyűlölködő írását

Média
2017 december 15., 12:18
comments 80

Ki érti, miért éppen ez, és nem más cikk került a célkeresztbe, a Médiatanács mindenesetre "melegeket kirekesztő tartalomra" bukkant a Magyar Hírlapban.

A Médiatanács megállapította, hogy a Magyar Hírlap című napilapban, illetve az internetes oldalán július 10-én megjelent Eddig és ne tovább! Ideje levernünk a cölöpöket című cikk révén kirekesztő tartalmat közölt, ezért a lap kiadóját – a honlapon található cikk eltávolítása mellett – 150 ezer forint bírság megfizetésére és a jogsértés tényéről tájékoztató közlemény közzétételére kötelezi.

A most még vígan olvasható pulicisztikában a szerző Felföldi Zoltán sok más mellett olyanokat írt, hogy

  • Először egy nyelvi tisztázás: a meleg kifejezés ebben a kontextusban értelmezhetetlen. Nem melegekről van szó, hiszen köztük és köztünk nem a testhőmérsékletünkben van különbség.
  • Abnormális, mert szembe megy a hagyományos értékeinkkel, abnormális, mert megkérdőjelezi, hogy a társadalom alapegysége a férfi és a nő életközösségén alapuló család, abnormális, mert teljességgel alkalmatlan az élet továbbvitelére, és abnormális, mert gusztustalan és életidegen, és a normális embernek ettől teljesen felfor- dul a gyomra.
  • Ötödik tétel – amit szintén szívesen látnánk jogszabályban – a homoszexuális propaganda tiltása. Igen: úgy, mint Oroszországban, ahol a nem hagyományos szexuális kapcsolatoknak a kiskorúak kö­rében történő propagálását törvény tiltja.
  • Hatodik tétel egyes társadalmi pozícióknak, illetve foglalkozásoknak a nyíltan vállalt homoszexualitással való össze nem egyeztethetősége. Ezeket a pozíciókat, illetve foglalkozásokat ne lehessen betölteni, illetve művelni nyíltan vállalt homoszexuális orientációval. Gyermekeinket ne neveljék homoszexuális tanárok, Nemzeti Színházunkat ne igazgassa homoszexuális direktor, homoszexuális ne lehessen miniszterelnök, miniszter!
  • Hetedik tétel, hogy a homoszexuálisokkal munkájuk során kapcsolatba kerülők lelkiismereti aggály esetén ne legyenek kötelesek végrehajtani bizonyos – munkájukból egyébként adódó – feladatokat. Ahogyan egy orvos abortusz végrehajtását lelkiismereti okból megtagadhatja, kérhesse kimentését a Budapest Pride résztevőinek védelme alól az a rendőr, aki a homoszexualitást ellenzi, vagy ne kelljen homoszexuális párok élettársi kapcsolatát bejegyezni az azt elvi alapon ellenző anyakönyvvezetőnek.
  • A nyolcadik tétel rólunk szól: bármit mond a politika, az emberi jogi szervezetek vagy az Európai Unió, családjainkban, egyházainkban, civil szervezeteinkben, önkormányzatainkban, gyerekeink iskoláiban nyíltan álljunk ki a homoszexualitással szemben, tanítsuk gyermekeinknek, hogy az egyetlen elfogadható szexuális kapcsolat a heteroszexuális kapcsolat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt