A Politico szerint a magyarok bontják meg az EU Trump elleni egységét

politika
2017 december 16., 14:18
comments 202

A Politico értesülései szerint Magyarország megakadályozta, hogy az Európai Unió tagállamai közös nyilatkozatban ítéljék el Donald Trump lépését, amivel Jeruzsálemet ismerte ez Izrael fővárosának, komoly krízist előidézve ezzel a Közel-Keleten. A lap egyik diplomáciai forrása szerint Budapestről más visegrádi országokat is igyekeztek meggyőzni arról, hogy a V4-ek együtt torpedózzák meg a közös EU-s Trump-ellenes nyilatkozatot, de ebben végül Magyarország magára maradt.

Pénteken Szijjártó Péter külügyminiszter tagadta ezt, azt mondja, mivel eleve nem is volt hivatalos nyilatkozattervezet sem, amiről szavazni lehetett volna, nem is volt mit megtorpedózni.

Ennek ellenére a Politico szerint több EU-s diplomata is nagyon dühös amiatt, hogy jórészt a magyar hozzáállás miatt már nem egységes az EU a Trumppal kapcsolatos ügyekben sem.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.