Putyin köszönetet mondott a CIA-nak, mert lelepleztek egy oroszországi terrortámadást

Terrorizmus
2017 december 17., 16:23
comments 89

Vlagyimir Putyin orosz elnök vasárnap felhívta telefonon Donald Trump amerikai elnököt, hogy köszönetet mondjon, amiért a CIA megmentette Szentpétervárt egy terrortámadástól.

A merénylők erre a szombatra terveztek öngyilkos támadást egy szentpétervári katedrális ellen. Pénteken azonban az amerikai titkosszolgálat tippje alapján az orosz elhárítás hét terroristát elfogott, és így a merényletet sikerült megakadályozni.

A terroristák az Iszlám Állammal álltak kapcsolatban.

Putyin azt ígérte, hogy ha hasonló információ jutna az orosz titkosszolgálatok tudomására, ők is azonnal figyelmeztetik majd amerikai kollégáikat. 

Kérte továbbá, hogy Trump adja át gratulációját a CIA igazgatójának, és az információt megszerző munkatársaknak. (BBC / Interfax)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.