155 millió ment el Felcsúton a tao-pénzből TEAKONYHÁRA

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Puskás Akadémia az a magyar focicsapat, amelyik messze a legtöbb pénzt kapja a tao-támogatási keretből az országban, eddig azonban nem igazán akarták nyilvánosságra hozni sem azt, hogy ezt a pénzt kitől kapják, sem azt, hogy mire költik. Erre pedig már bíróság is kötelezte őket, néhány hete egy felcsúti közmeghallgatáson erről is kérdeztük Mészáros Lőrincet, aki azt mondta, ha a bíróság így döntött, hát akkor majd nyilvánosságra is hoznak, mindent, amit csak kell.

Most az akadémia honlapján meg is jelent egy összesítő, amiből kiderül, mire költötték a 5,39 milliárdos támogatást és a 2,3 milliárdos önrészt.

Az Index gyűjtése szerint lett a pénzből például

  • testösszetétel analizáló készülékek 4 millióért,
  • kondicionáló eszközök 121 millióból,
  • polar órákra 2,3 millióból,
  • egy busz 73 millából,
  • beépített konyhatechnológia 50 millióból,
  • beépített bútorok 147 millióból,
  • és 155 milliót költöttek egy teakonyhára beépített gépészettel.

Igen, az utolsó pont sem elírás, tényleg az szerepel a dokumentumban, hogy egy átlagos budapesti lakás árának 7-8 szorosából Felcsúton csak egy teakonyha jön ki.

Ezeken kívül persze vannak milliárdos tételek is, 1,3 milliárdból sportcsarnokot bővítenek, 1,2 milliárdból környezetet rendeznek, 1,9 milliárdból pedig valószínűleg sportszálló épül, amit a beszámolóban csak egyéb épületnek neveznek. (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.