Székesfehérvár önkormányzata határozatban ítélte el, hogy Soros által támogatott civilek dolgozzanak a városban

elmebaj
2017 december 19., 07:38
comments 278

A Magyar Nemzet arról ír, hogy Pécs és Debrecen után a fideszes Cser-Palkovics András által vezetett Székesfehérvár is határozatban utasította el, hogy a városban olyan civil szervezetek működjenek, amelyeket Soros György támogat.

A helyi Fidesz-frakció által beterjesztett dokumentum szerint a közgyűlés meg akarja védeni a civil szervezeteket attól, hogy Soros György a „spekulációs ügyletekből származó vagyonából” felvásárolja őket, és „rájuk kényszerítse betelepítéspárti ideológiáját”. A határozatban tiltakoznak az ellen, hogy „Soros György bevándorlásszervező irodákat” akar nyitni a magyar városokban, és „több százezer dollárt oszt szét ezekben a hetekben, hogy felépítse vidéki hálózatát”. A szöveg szerint a terv valamennyi településre, így Székesfehérvárra is „rendkívül veszélyes, hiszen veszélybe kerülne a mindennapok biztonsága”.

A múlt héten Páva Zsolt pécsi polgármester arra kérte a város polgárait, ne adjanak ki bérleményt annak az Emberség Erejével alapítványnak, amely 130 millió forintot kapott a Nyílt Társadalom Alapítványtól a térség civil szervezeteinek megerősítésére. A Magyar Nemzetnek hétfőn Mester Zoltán, Az Emberség Erejével (AEE) civil szervezet szóvivője azt mondta, bírósághoz fordulnak a pécsi önkormányzat nyilatkozata miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.